Tunus'ta Bin Ali'ye öfke dinmiyor

Güncelleme Tarihi:

Tunusta Bin Aliye öfke dinmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 14:48

Tunus'ta devrik Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin akrabalarının evlerine yönelik yağma olayları devam ediyor. Yağmacıların son kurbanları ise Bin Ali'nin kayınbiraderi ve yeğenlerinin evleri oldu.

Haberin Devamı

BİR TEK HAVUZUN SUYUNU ALMADILAR / FOTO GALERİ

TUNUS BAŞBAKANI SİYASETTEN ÇEKİLECEK

Tunus'ta haftalarca süren halk isyanın ardından 23 yıldır demir yumrukla yönettiği ülkesinden kaçmak zorunda kalan Devlet Başkanı Bin Ali'nin akrabalarının evleri yağmalanmaya devam ediyor.

Öfkeli Tunus halkı son olarak Bin Ali'nin kayınbiraderi Moncef Trabelsi, yeğenleri Houcem ve Murad Trabelsi'nin başkent Tunus'taki evlerini yağmaladı.

Yağmacılar, altını üstüne getirdikleri evlerdeki pencere çerçeveleri, mutfaktaki bankolarla tavandaki lambaları bile söktü.

“VATANDAŞLARIMIZIN BAVULLARI SIRTLARDA TAŞINDI”
Öte yandan Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Akın Algan'ın, bölgede görev yapan Türk gazetecilerle El Hana Otel'de bir araya geldiği bildirildi. Gazetecilerin ihtiyaçlarını soran Büyükelçi Algan, Tunus'taki son durumu değerlendirdi.

Haberin Devamı

DHA’nın haberine göre, Türk vatandaşlarıyla ilgili Tunus'ta bir sıkıntı olmadığını söyleyen Algan, "Biz vatandaşlarımızı gönüllülük esasına göre tahliye ettik. Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine tahliyeyi gerçekleştirdik. Tunus'un içinde bulunduğu karmaşayı göz önüne alarak 100 km güneydeki Enfiha Havalimanından 330 Türk vatandaşının tahliyesini gerçekleştirdik" diye konuştu.

Enfiha Havalimanı'nın TAV tarafından işletildiğini hatırlatan Büyükelçi Algan, olaylar nedeniyle havalimanında taşıyıcıların iş bıraktığını söyleyip, "330 vatandaşımızın bavullarını TAV ve THY çalışanları sırtlarında taşıdı " dedi. Büyükelçi Algan, işleri nedeniyle Tunus'ta kalan Türk vatandaşlarının Büyükelçilikle irtibat halinde olduklarını belirtip, herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

OLAYLARDAN BİR GÜN ÖNCE KALP KRİZİNDEN ÖLEN TÜRK VATANDAŞI
Tunus Büyükelçisi Algan olaylar başlamadan önce Tunus'ta kalp krizinden yaşamını yitiren bir Türk vatandaşı olduğunu, cenazesinin Türkiye'ye naklinde olaylar nedeniyle gecikme yaşandığını söyleyip, " Vatandaşımız Perşembe günü kalp krizinden vefat etti. Naaşının Türkiye'ye naklinde gecikme oldu. Elimizde olan bir şey değildi. Biz hazırlığı yaptık. Cenaze için Tunuslular izin vermedi. Vatandaşımızın naaşını gecikmeyle de olsa gönderdik" şeklinde konuştu.
 
TUNUSTAKİ GELİŞMELER
Tunus'taki olayları da değerlendiren Algan, 1987 yılında darbeyle iktidara gelen Bin Ali'nin nasıl iktidarı aldığının yıllar sonra ortaya çıktığını söyleyip, "Burada tam anlamıyla neler olduğunu daha sonra anlayacağız. Siyasi partilerin örgütlenip, seçim için propaganda yapıp yapamayacağını bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyükelçi Algan Tunus Anayasasına göre, Cumhurbaşkanı'nın 60 gün içinde seçilmesini gerektiğini söyleyip, "bunu da hep beraber bekleyip göreceğiz" dedi. Tunusluların her zaman Türkiye'yi çok sevdiklerini söyleyen Algan," 300 yıllık bir ortak hayatımız var. Bağımsızlığını aldığından beri Türkiye'yle karşılıklı olarak vize uygulamayan nadir ülkelerden biri. Çok yoğun karşılıklı ziyaret var. Tunus bayrağına bakın, sempatinin en önemli göstergesi budur. Tunus'ta Mustafa Kemal Atatürk ve İnönü sokakları var" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!