Tüm partiler kararlı duruş sergiliyor

Güncelleme Tarihi:

Tüm partiler kararlı duruş sergiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 00:02

MECLİS Başkanı Binali Yıldırım yeni makamında ilk yurtdışı gezisini gerçekleştirdiği KKTC’de, Türkiye’deki ekonomik gelişmelerle ilgili “Gerekli önlemleri alıyor ve almaya da devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’la bir araya gelen Binali Yıldırım, Türkiye-KKTC ilişkisinin önemini vurgulayarak, “Türkiye’de ne varsa burada da olacak. Hiçbir şekilde KKTC’yi ve Türkiye’yi ayrı görmüyoruz. Tasamız da bir, neşemiz de bir, geleceğimiz de bir” diye konuştu.
Yıldırım, ekonomisi Türkiye ile çok ilişkili olması nedeniyle KKTC’nin Türkiye’ye karşı yapılan ekonomik saldırıdan olumsuz etkilendiğini, ancak tüm bunların üstesinden gelecek potansiyel ve iradenin var olduğunu kaydetti. Yıldırım, saldırıların küresel boyutlu olduğunu ve Japonya’dan İspanya’ya kadar bütün ekonomileri belirli ölçüde sarstığını sözlerine ekledi. Yıldırım, “Küresel ataklarla karşı karşıyayız. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti’nde tüm siyasi partiler birlikte, ülkemize yönelik saldırı karşısında kararlı duruşunu sergiliyor. TBMM olarak da biz bundan büyük bir memmuniyet duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kıbrıs sorununa da değinen Yıldırım, şöyle devam etti: “Güney Kıbrıs tarafının çözüme önce zihnen hazır olması gerekiyor. KKTC’nin siyasi eşitliği göz ardı edilerek bir çözüm düşünülemez. Dolayısıyla bu çözüm üretilmeden de adanın ortak menfaatleri, denizde ve karada, emrivakilerle tek yanlı ele geçirilmesi anlaşmazlık kaynağı olacaktır.”

AKINCI: DAYANIŞMAYLA ÇÖZECEĞİZ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise Türkiye ve KKTC’de hem ekonomik akla hem de ortak akla her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “Bazı güçler binlerce kilometre öteden buraları karıştırıp, kendi menfaatlerini kotarmaya çalışıyorlar. Bölge devlet ve toplumları olarak mutlaka bir yolunu bulup, dayanışma platformunu geliştirebilmemiz lazım” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!