Tüm dünya bu fotoÄŸrafı konuÅŸmuÅŸtu: Bakın ne oldu?

Güncelleme Tarihi:

Tüm dünya bu fotoğrafı konuşmuştu: Bakın ne oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 29, 2018 19:03

Bild gazetesi, Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron’un ABD ziyaretinin ilk gününde Donald Trump ile Beyaz Saray’ın bahçesine diktiÄŸi sembolik önem taşıyan meÅŸe fidanın kaldırıldığını iddia etti.Â

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Pazartesi günü ABD’ye gerçekleştirdiği ziyaretinin ilk günü ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’ın bahçesine meşe fidanı dikmişti. Alman gazetesi Bild, Macron’un iki ülke arasındaki dostluğu simgeleyen meşe fidanının Beyaz Saray’ın bahçesinden kaldırıldığını iddia etti. ABD ve Fransız arasındaki dostluğu haberleştiren gazete, haberde "Trump ve Macron'un diktiği ağaç nerede?" başlığını kullandı.

SENARYODAN Ä°BARET

Haberin devamında dostluk ağacının yerinde yalnızca sarı bir lekenin kaldığı belirtildi. Meşe ağacının Fransızlar tarafından hediye edildiğine değinilen haberde, basına dostluk pozları veren liderlerin ajanslar aracılığıyla dünyaya verdikleri anların bir senaryodan ibaret olduğu öne sürüldü.

Tüm dünya bu fotoğrafı konuşmuştu: Bakın ne oldu

Macron ile Trump'ın birlikte Beyaz Saray bahçesine diktikleri fidanın yerinde artık sararmış çimenler var

Haberin Devamı

İkinci Dünya Savaşı'nda Almanlara karşı Fransızların yanında yer alan ABD'ye bir şükran işareti olan ağacın Beyaz Saray'da varlığının bir hafta bile sürmediğine işaret edildi. Haberde, dikilen dostluk ağacının Beyaz Saray bahçesinden söküldükten sonra akıbeti konusunda kimsenin bilgi sahibi olmadığı ifade edildi.

Meşe fidanı, Birinci Dünya Savaşı’nda 2 bin ABD askerinin hayatını kaybettiği ve Fransa’nın kuzeyinde bulunan ormanlık alandan alınması nedeniyle önem taşıyor.

 

SON 24 SAATTE YAÅžANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!