Tufan gibi

Güncelleme Tarihi:

Tufan gibi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

2011’e girdiğimizden bu yana son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Avustralya’nın durumu için “Nuh Tufanı” benzetmesi yapılıyor.

Haberin Devamı

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan üçüncü büyük kenti Brisbane’de yükselen sular kent sakinlerinin evlerini kum torbalarıyla çevirme çabasını boş çıkardı. Polis çevredeki küçük kasabalardaki insanları tahliye etmeye başladı. Sel suları bir kişinin ölümüne yol açtı, ağaçları kökünden söktü, araçları alıp götürdü. 2001’den bu yana 6 milyar dolar zarara neden olan sel 200 binden fazla insanı etkilerken, 10 bin 700 mülk zarar gördü. Toplam 5 kişi öldü. Hindistan’ın güney açıklarındaki Sri Lanka’da sel felaketi yüzünden 9 kişi öldü, yüzbinlerce kişi evsiz kaldı. Bir diğer Güneydoğu Asya ülkesi Malezya’nın kuzeydoğusunda etkili olan sel suları 3 çocuğun boğularak ölmesine, 3 bin 300 kişinin evlerini kaybetmesine yol açtı.

Buz seli

NUH Tufanı tabiri Almanya için de geçerli. Şiddetli yağmurların ardından ısınan havalarla birlikte eriyen buzlar, Almanya’nın dev nehirlerinin seviyesinin ciddi şekilde yükselmesine neden oldu. Mosel nehrine kıyısı bulunan 30’dan fazla yerleşim birimini su bastı. Ren nehrinin seviyesi ise 7.38 metreye kadar çıktı. Rheinland-Pfalz Eyaleti sular altında kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!