Trump’tan yaylım ateşi

Güncelleme Tarihi:

Trump’tan yaylım ateşi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 08:30

ABD Başkanı Trump, rakip Demokrat Parti, Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarını inceleyen özel savcı Robert Mueller ve partisinden bazı isimleri yaylım ateşine tuttu. ‘Uyduruk iddialarla’ kendisini görevden almaya çalıştıklarını öne süren Trump, “Bu insanlar hasta” dedi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, eski avukatı Michael Cohen’in Kongre’de verdiği ifadeler sonrası Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarını inceleyen ve nihai raporunu Adalet Bakanlığı’na sunmaya hazırlanan özel savcı Robert Mueller’e ve muhalif isimlere yüklendi. Amerikan Muhafazakâr Siyasi Eylem Konferansı’nda iki saat süren bir konuşma yapan Başkan Trump, uyduruk iddialarla kendisini gitmeye zorlamak istediklerini iddia etti.

‘CADI AVI’ BENZETMESİ

Soruşturmayı “cadı avı” olarak niteleyen Trump, Mueller’in raporuna işaret ederek “Seçilememişlerin hazırladığı bir raporu bekliyoruz” sözleriyle dinleyicilerden alkış aldı. Trump, konuşmasında eski Adalet Bakanı Jeff Sessions, eski FBI Başkanı James Comey, Demokrat Parti ve Kuzey Kore politikalarına muhalefet eden isimleri de hedef aldı. Trump, “Maalesef yanlış insanları çeşitli görevlere getirip, orada olmamaları gerekirken uzun yıllar tutuyorlar. Sonra da bir anda saçmalıklarla seni oradan almaya çalışıyorlar, tamam mı” ifadesini kullandı. Kendisine zarar vermek için hakkında türlü türlü incelemeler yürütüldüğünü öne süren Trump, “Bu insanlar hasta” dedi.

Haberin Devamı

BAKANI TAKLİT ETTİ

Kasım ayında görevden aldığı Adalet Bakanı Sessions’ın güneyli aksanını da taklit eden Başkan Trump, onun için “Zayıf, etkisiz, ne yaptığını bilmeyen biriydi” ifadesini kullandı. Eski avukatı Michael Cohen geçen hafta Temsilciler Meclisi’nde verdiği ifadede Trump’ı ‘ırkçılık, dolandırıcılık ve sahtekârlıkla’ suçlamış, Trump ise Cohen’in “hapiste yatacağı süreyi azaltmak için yalan söylediğini” savunmuştu.

‘SOSYALİST KÂBUS’

2020 başkanlık seçimlerine de değinen ABD Başkanı Donald Trump, rakip Demokrat Parti’nin ülkeye ‘sosyalist kabus’ yaşatmak istediğini iddia etti. Başkan Trump, “Amerikan rüyasına inanıyoruz, sosyalist kabusa değil. Amerika asla bir sosyalist ülke olmayacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!