Trump’tan sisi’ye övgü dolu destek

Güncelleme Tarihi:

Trump’tan sisi’ye övgü dolu destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 00:25

ABD Başkanı Donald Trump, dün Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Trump, görüşmenin ardından basın mensuplarına Sisi’den övgüyle söz etti.

Haberin Devamı

Mısır’daki insan hakları ihlallerini gündemine almayan Trump, Sisi’nin liderliğinin arkasında olduğunu ve DEAŞ’a karşı mücadelede Mısır ile birlikte hareket edebileceklerini söyledi.

Sisi ile seçim kampanyası sırasında tanıştığını ve kendisine çok yakın olduğunu belirten Trump, görüşmenin beklenenden daha uzun sürdüğünü belirtti ve ekledi:

“Şüphesi olan herkesin bilmesini isterim ki, Cumhurbaşkanı Sisi’nin arkasındayız. Kendisi zor durumlarda harika bir iş çıkardı. Mısır’ın ve Mısır halkının arkasındayız.”

Mısır ile olan askeri işbirliğini de en üst düzeye çıkaracaklarını söyleyen Trump, açıklaması sırasında Sisi’ye dönerek “Burada artık büyük bir müttefikiniz var” dedi.

Sisi ise, gösterdiği ilgi ve yakınlık için ABD Başkanı Trump’a teşekkür etti. Trump’ın kendine özgü kişiliğini takdir ettiğini dile getiren Sisi, Trump’ın teröre karşı mücadelede Mısır’ı her zaman yanında bulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Trump, geçen eylülde New York’ta bir araya geldiği Sisi’yi “fantastik bir adam” olarak nitelemişti. Mursi döneminde gerilen ABD-Mısır ilişkileri, darbeyle yönetime el koyan Sisi döneminde ABD’nin Mısır’a yaptığı askeri yardımları kesmesiyle daha da kötüleşmişti. Trump, DEAŞ’a karşı mücadelede cihatçı grupların fikirlerini “şeytani ideoloji” olarak tanımlayan Sisi ile işbirliği yapmak istiyor.

BİLGİ NOTU

Abdülfettah El Sisi, 2013’te Müslüman Kardeşler’in desteklediği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi askeri darbe ile devirmişti. Trump’ın selefi Barack Obama, Sisi’yi Beyaz Saray’a davet etmemişti.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!