Trump’tan Müslüman karşıtı retweet’ler

Güncelleme Tarihi:

Trump’tan Müslüman karşıtı retweet’ler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 00:15

ABD Başkanı Donald Trump, dün sabaha aşırı sağcı bir İngiliz grup tarafından hazırlanan üç Müslüman karşıtı videoyu Twitter’da retweet yaparak başladı.

Haberin Devamı

Videolardan birinde bir Müslüman’ın koltuk değnekli bir Hollandalı çocuğu dövdüğü iddia edilen görüntüler yer alıyor. Diğerinde İslamcı bir kalabalığın bir genci çatıdan attığı belirtiliyor. Üçüncü videoda ise Hz. Meryem heykelinin kırıldığı bir görüntü yer alıyor. Videoların ‘Önce Britanya’ isimli aşırı sağcı grubun başkan yardımcısı Jayda Fransen kaynaklı olduğu anlaşılıyor. Ancak içerikler doğrulanmış değil.

İNGİLTERE’DEN TEPKİ

Trump’ın tweet’ine İngiltere Başbakanı Theresa May’in ofisinden yanıt geldi. May’in sözcüsü, “Başkan’ın böyle bir şey yapması yanlış” diyerek şunları söyledi: “Önce Britanya nefret söylemiyle toplulukları bölüyor, yalanlar yayıyor ve gerilimleri körüklüyor. Kanunlara riayet eden insanlarda kaygıya neden oluyor.” Beyaz Saray Sözcüsü Saray Sanders ise Trump’ı “Sayın May ve diğer dünya liderleri bunların konuşmamız gereken hakiki tehditler olduğunu biliyorlardı” diyerek savundu.

Haberin Devamı

‘BU DELİLİĞİ DURDUR’

Ancak Trump’a hem İngiltere’den hem de ABD’den tepki yağdı. Milletvekili eşi Jo Cox, “Önce Britanya” diye bağıran bir aşırı sağcı bir saldırgan tarafından öldürülen Brendan Cox da Trump’ı kınadı. Ünlü sunucu Piers Morgan ise sosyal medya hesabından Trump’a çağrı yaptı: “Doğruluğu teyit edilemeyen ve Önce Britanya’nın paylaştığı, ırkçı ve aşırı sağcı videoları yayımlayarak ne yaptığını sanıyorsun? Lütfen bu deliliği DURDUR ve paylaşımlarını geri al.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!