‘Trump’ın gayrimeşru çocuğu var’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Trump’ın gayrimeşru çocuğu var’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 01:49

ABD basını, New York’taki ‘Trump World Tower’ binasında çalışan eski bir kapı görevlisinin ABD Başkanı Trump’ın bir kat görevlisinden gayrimeşru çocuk sahibi olduğu iddiasına yer verdi.

Haberin Devamı

CNN International’ın haberine göre, Manhattan’daki binada çalışan Dino Sajudin isimli görevli, Trump’ın 1980’li yıllarda temizlik görevlisi bir kadınla ilişki yaşadığını ve ilişki sonucu kadının bir bebek dünyaya getirdiğini iddia etti. Sajudin’in avukatı, müvekkilinin olaya ilişkin konuşmaması için National Enquirer gazetesinin sahibi Amerikan Media Inc. ile sözleşme yaptığını, ancak şimdi müvekkilinin bu anlaşmadan ‘serbest kaldığını’nı belirtti.
2015 tarihli sözleşmede, Sajudin’e, konu hakkında konuşmaması karşılığında 30 bin dolar ödeme yapılması öngörülüyordu. Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, geçtiğimiz günlerde 2016 seçim kampanyası öncesinde iki kadına Trump ile ilişkilerini gizlemek için para ödendiğini itiraf etmişti.

FEDERAL MAHKEME, TRUMP’IN BAŞKANLIK EMRİNİ İPTAL ETTİ

Haberin Devamı

WASHINGTON’da bir federal mahkeme, ABD Başkanı Donald Trump’ın mayıs ayında imzaladığı ve federal çalışanları işten çıkarmayı kolaylaştıran başkanlık emrini iptal etti. Columbia Bölge Mahkemesi Hakimi Ketanji Brown Jackson, ABD Başkanı’nın emrinin, federal çalışanların toplu sözleşme hakkına zarar verdiğini ifade etti. Hakim Jackson, dün verdiği kararla ilgili olarak, “Başkanlık emri, devlet dairesi çalışanlarının açık fikirli olmasına ve toplu sözleşme müzakereleri sırasında yürütülen uzlaşma görüşmelerine tam olarak katılmalarına zarar veriyor” diye konuştu. Trump tarafından mayıs ayı sonunda imzalanan üçlü emir, kabine üyelerine, iyi performans gösteren federal çalışanları ödüllendirme ve kötü performans gösteren çalışanları hızlı bir şekilde görevden alma imkanı sağlıyordu. Karar, Beyaz Saray’ın kontrol altına almak istediği federal sendikaların başarısı olarak değerlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!