Trump’a ‘darbe planı’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

Trump’a ‘darbe planı’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2019 08:30

ABD Senatosu Adalet Komisyonu Başkanı Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump’ı görevden indirmek için ‘bürokratik darbe girişimi’ planlandığı iddialarının soruşturulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Graham’ın açıklaması, eski FBI Başkan Yardımcısı Andrew McCabe’nin CBS televizyonuna yaptığı açıklamaların ardından geldi. McCabe, Adalet Bakanı Yardımcısı Rod Rosenstein’in 2017’de anayasının, “Trump’ın ehil olmadığına kanaat getirilirse görevden alınabilmesini sağlayan” bir maddesini kendisiyle konuştuğunu söyledi.

TRUMP’TAN DESTEK TWEET’İ

CBS’e konuşan Graham, “Herkesin ne olup bildiğini öğrenmeye hakkı var” ifadesini kullandı. New York Times gazetesi geçen yıl, Adalet Bakanlığı bürokratlarının Trump’ın görevden alınmasını tartıştığını yazmıştı. Twitter hesabından açıklama yapan Trump, “Eski ABD Adalet Bakanı Session’ın göreve getirdiği McGabe ve Rosenstein, yasadışı bir şey planlamış ve yakalanmış gibi gözüküyor” açıklamasında bulundu. Trump, ‘@foxandfriends’ten Dan Bongino’nun “Bu ABD Başkanı’na yasadışı bir darbe girişimiydi” sözlerini alıntılayarak “Doğru!” diye tweet attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!