Trump’a ‘Beni aşağıladı’ davası

Güncelleme Tarihi:

Trump’a  ‘Beni  aşağıladı’  davası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 01:15

DONALD Trump’ın başkan olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu, bunu inkar ederken kullandığı lisanın kendisini aşağılamak olduğunu öne süren Summer Zervos, Başkan’dan davacı oldu.

Haberin Devamı

Önceki gün New York’ta görülen duruşmada eyalet mahkemesinin, Başkan Trump’a karşı böyle bir davayı ele alıp alamayacağı görüşüldü.

Zervos, Trump’ın karar verici olduğu ‘Çırak’ isimli yarışma programının katılımcılarından biriydi. 2007 yılında kariyer imkanlarını görüşmeye gittiğinde Trump’ın memelerini elleyerek kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü. Zervos, bu iddiaları tam da 2016 yılında Trump’ın başkanlık için yarıştığı dönemde gündeme getirdi. Trump ise Zervos için ‘tescilli yalancı’ diyerek iddiaları reddetti. Zervos ‘tescilli yalancı’ sözleriyle hakarete uğrağını savunarak mahkemeye şikayette bulundu. Önceki günkü duruşmada Trump’ın savunma ekibinin başındaki Marc Kasowitz, yerel mahkemenin Başkan’ı yargılama yetkisinin olmadığını savunarak davanın düşürülmesini istedi. Yargıç daha sonra karar vereceğini açıklayarak duruşmayı sona erdirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!