Trump, Twitter’dan konuştu: Kuzey Kore belasını arıyor

Güncelleme Tarihi:

Trump, Twitter’dan konuştu: Kuzey Kore belasını arıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 23:20

Kuzey Kore ile Trump yönetimi arasında gerginlik üst safhada. Kuzey Kore’den “Savaşın her türlüsüne hazırız” açıklaması geldi. ABD Başkanı Trump ise dün “Kuzey Kore belasını arıyor. Çin yardım etmezse biz bu sorunu onlarsız çözeriz” diye tweet attı.

Haberin Devamı

PYONGYANG yönetiminin nükleer füze denemelerine son vermemesi nedeniyle ABD, Güney Kore ile 21 Nisan’a kadar sürecek ortak tatbikat kapsamında 97 bin tonluk USS Carl Vinson adlı kruvazör ve iki savaş gemisini Kore Yarımadası’na doğru harekete geçirmişti. Kuzey Kore devlet ajansı KCNA’nın aktardığı Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada “ABD’nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin işgali için yaptığı bu sorumsuz hareket, ciddi bir aşamaya geçti. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD’nin istediği her türlü savaşa yanıt vermeye hazırdır” denildi.

Trump ise Twitter hesabından Kuzey Kore’nin en büyük müttefiki ve komşusu olan Çin’e seslendi. Başkan, “Çin Devlet Başkanı’na ABD’yle imzalayacakları ticari bir anlaşmanın Kuzey Kore sorunu çözüldüğünde kendileri için çok daha iyi olacağını açıkladım. Kuzey Kore belasını arıyor. Çin yardım etmeye karar verirse harika olur. Yardım etmezse biz bu sorunu onlarsız çözeriz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 DOĞUM GÜNÜNDE NÜKLEER DENEME Mİ

Güney Kore Başbakanı ve geçici Devlet Başkanı Hwang Kyo-ahn, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’un dedesi Kim Il-sung’un doğum günü olan 15 Nisan’da bir nükleer deneme provokasyonunda bulanabileceğini iddia etti. Güney Kore Birleşme Bakanı Hong Yong-pyo ise ABD’nin K. Kore’nin nükleer girişimlerini engellemek üzere olası askeri saldırılarına güvenliğe tehdit oluşturacağı gerekçesiyle olumlu bakmadıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!