Tren kazasında 3 bin kurban

Güncelleme Tarihi:

Tren kazasında 3 bin kurban
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2004 02:06

Kuzey Kore’de petrol ve likit petrol gazı taşıyan iki trenin çarpışması sonucu büyük bir facia meydana geldi. Komünist rejimden olayla ilgili bilgi gelmiyor. İstihbarat servislerini kaynak gösteren Güney Koreli ajanslar ise, kazada 3 bin kişinin ölmüş olabileceğini duyurdu.

UÇAKTAN korktuğu için sürekli trenle seyahat eden Kuzey Kore Lideri Kim Jong-il’in Çin gezisi dönüşü geçtiği demiryolu güzergahında dün korkunç bir tren kazası meydana geldi. Kim Jong-il’in birkaç saat önce trenle geçtiği noktada petrol ve likit petrol gazı taşıyan iki trenin çarpışması sonucu 3 bin kişinin öldüğü sanılıyor. Dışarıya kapalı komünist rejimin basın organlarından bilgi gelmezken, Güney Kore’nin haber kanalı YTN, Güney’in istihbarat servisine dayanarak verdiği haberde, ölü ve yaralı sayısının 3 bin cıvarında olabileceğini bildirdi. Bir başka görüşe göre, trenlerin infilak ettiği istasyonda bulunan bir petrol deposu, patlamanın şiddetini katladı. İstasyonda, Çinli yolcuları taşıyan bir trenin bulunduğu da iddia edildi.

Ryongçon’daki çarpışmanın, Çin’den başkent Pyongyang’a doğru giden Kim Jong İl’in treninin geçişinden 9 saat sonra meydana geldiği sanılıyor. İstasyonun harabeye döndüğü, patlamanın şiddetiyle havaya saçılan enkaz parçalarının, Çin sınırındaki Sinuju kentine kadar ulaştığı da ilk gelen haberler arasında. Kaza sonrası sınırların kapatıldığı ve bölgede ‘ bir tür olağanüstü hal’ ilan edildiği öğrenildi.Çin’e trenle yaptığı seferden dün Kim Jong-il, üç yıl önce Rusya’yı, Sibirya dahil trenle katetmiş ve 20 bin km yapmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!