Toronto'da kritik görüşme

Güncelleme Tarihi:

Torontoda kritik görüşme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 10:03

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama Toronto'daki G20 Zirvesi kapsamında kritik bir görüşme gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN, G20'DE TERÖRÜ ANLATACAK 

Kanada'nın Toronto şehrindeki G20 Zirvesi kapsamında bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, dönem itibarıyla kritik bir görüşme gerçekleştirecek.

Önümüzdeki saatlerde yapılacak görüşmede, Erdoğan ve Obama'nın, İsrail'in kanlı filo baskını, İran'a yönelik BM yaptırımlar ve PKK terörü gibi son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinde gerginliğe yol açan konuları masaya yatırması bekleniyor.

ERDOĞAN EŞİ VE KIZIYLA GELDİ

Başbakan Erdoğan, Toronto'ya “ANA” uçağıyla bugün TSİ 06.20'de indi. Erdoğan'ı, Uluslararası Pearson Havaalanı'nda Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Rafet Akgünay ve Kanada Dışişleri Bakan Yardımcısı karşıladı.

Haberin Devamı

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da Toronto'ya geldi.

Uçaktan inişleri sırasında Emine Erdoğan'a çiçek verildi. Kanada Kraliyet Atlı Polisinden iki kişinin Kanada ve Türk Bayrakları taşıdıkları görüldü.

Bu arada, zirvenin yapılacağı Toronto kenti merkezinde yoğun güvenlik önlemleri göze çarparken, liderlerin kaldığı Royal York Hotel'in etrafı yüksek tellerle çevrildi. Buraya geçişlere kontrollü olarak izin verilirken, havadan da helikopterlerle güvenlik uçuşları yapılıyor.

Zirveye yaklaşık 4 bin gazetecinin akredite olduğu ifade ediliyor. Liderlerin kaldığı Royal York Hotel'e gazetecilerin girişine izin verilmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!