Tora Bora yine bombalanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tora Bora yine bombalanıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 04, 2002 13:26

ABD`nin Afganistan`daki Tora Bora bölgesini, Usame Bin Ladin`in orada bulunduğu şüphesiyle, yeniden bombalamaya başladığı savunuldu.

Haberin Devamı

Amerikan NBC televizyonu, ABD`nin casus uçaklarıyla, Tora Bora`nın Pakistan sınırı yakınındaki bölgesinde Taliban ve El Kaide`nin barınağını saptadığını ve istihbarat kaynaklarından da, Bin Ladin`in bölgede olduğu haberini aldığını öne sürdü.

NBC televizyonu, Amerikan özel kuvvetlerinin bölgeyi incelemesinden sonra Bin Ladin`in ele geçirilip geçirilmediği konusunda bilgi edinileceğini kaydetti. Televizyon, Amerikalı yetkililere dayanarak, ABD ve Batı güçlerinin, Somali`de bulunan ve El Kaide bağlantılı bir radikal grubakarşı bombardıman hazırlığında olduğunu da iddia etti.

ABD Savunma Bakanlığı da Tora Bora`daki bombardımanı doğrulayarak,Taliban`a ait eğitim ve mağara kompleksinin vurulduğunu bildirdi. Taliban karşıtlarının kazandığı başarının ardından dağılmış görünen Taliban ve El Kaide güçlerinin bu bölgede toplanmaya başladığının belirlenmesi üzerine bombardımana gerek görüldüğü, ABD Genelkurmay Başkanı Richard Myers tarafından bir basın toplantısında anlatıldı.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, gazetecilere açıklamasında, terörizme karşı savaşın bittiÄŸi yönündeki yorumlara karşılık, ABD`nin halen savaşın erken safhalarında olduÄŸunu bildirdi.Â

Bu arada, ABD BaÅŸkanı George W. Bush`un Washington`a davet ettiÄŸi Afganistan`daki geçici hükümetin BaÅŸbakanı Hamid Karzai, 40 yıldır ABD`yi ziyaret eden ilk Afgan lider olacak.Â

AIP: BOMBARDIMANDA 32 SİVİL ÖLDÜ
   Â
Pakistan merkezli Afgan İslami Basın Ajansı (AIP), Afganistan`ın doğusuna yönelik dünkü Amerikan bombardımanında 32 sivilin öldüğünü bildirdi. Taliban yanlısı AIP`nin bildirdiğine göre, Host eyaletindeki aşiretlerin temsilcileri, El Kaide savaşçılarına ait direniş noktalarını hedefleyen Amerikan bombardımanının durdurulmasını istemeküzere eyaletin aynı adlı başkentine geldiler.

Tani aşiretinin üyelerinden Gazi Navaz Tani, bombardımanın çok yoğun ve şiddetli olduğunu, çok sayıda insanın öldüğünü belirterek, ABD`nin bombardımanı durdurması gerektiğini, bölgede sadece siviller bulunduğunu söyledi. Amerikalı yetkililer, Pakistan sınırı yakınındaki Paktia eyaletinde dün El Kaide`ye ait bir eğitim kampının bombalandığını bildirmişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!