Topraklarımızı kanımızla suluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Topraklarımızı kanımızla suluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 00:00

Irak’ın kuzeyinde Türkmen nüfusun yoğun olduğu Tuzhurmatu kenti yakınlarında Ermeli köyünde cumartesi günü içi bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 160’tan fazla Türkmen’in ölümü üzerine, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Sadettin Ergeç, dün Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ü telefonla arayarak bilgi verdi.

Ergeç, Irak’ta tedavisi mümkün olmayan 21 yaralı Türkmen’in Türkiye’nin tahsis ettiği iki askeri ambulans uçakla Ankara’ya getirilerek tedavi altına alınmasından dolayı Gül’e teşekkür etti. Irak’tan getirilen yaralıların büyük çoğunluğu Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi altına alındı. Ergeç, telefon görüşmesinde Gül’e şunları söyledi:

"Topraklarımızı Türkmen kanıyla suluyorlar. İlk alabildiğimiz bilgiye göre ITC’den üç arkadaşımız da yaşamlarını yitirmiş. Kerkük ve çevresindeki hastanelerde yer kalmamış. 200’den fazla yaralı var. Kaç kişi enkaz altında, daha tam tespit edebilmiş değiliz. Ortalık kan gölüne dönmüş. Bize karşı 1924’te başladılar katliama. Ondan sonra da 1936, 1946, 1959, 1979, 1980, 1991, 1996 yılları ile daha yakın tarihte de sürdürdüler. Bizi bu topraklardan söküp atmaya çalışıyorlar. Ama şunu iyi bilsinler ki, kimse bizi bu topraklardan söküp atamayacak. Kimse bu toprakların ismini değiştiremeyecek. Varolma mücadelesi veriyoruz ve buna da her türlü koşulda hazırız. Öyle Sünni, Şii ayrımı yok. Tek hedefleri var, o da biz Türkmenler."

Gül de, Ergeç’e başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletirken, Türkiye’nin Türkmenlerin yanında yer almaya ve destek vermeye devam edeceğinden kimsenin şüphe duymaması gerektiğini söyledi. Öte yandan Emirli’deki saldırıda ölenlerin sayısı dün 160’ın üzerine çıkarken Emirli emniyet müdürü, güvenlik alanındaki başarısızlığı nedeniyle gözaltına alınıp sorgulanmaya başlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!