Top TSK'da gözler MGK'da

Güncelleme Tarihi:

Top TSKda gözler MGKda
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:55

PKK’nin son dönemde artan terör saldırılarının ardından, tartışmaların odağı olan üçlü mekanizmanın siyasi boyutunda herhangi bir sorun olmadığı, ancak operasyonel boyutta bazı aksaklıklar olabileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

DAVUTOÄžLU'NDAN ABD VE IRAK'A MESAJ

Türkiye, ABD ve Irak arasında kurulan üçlü mekanizma, Kuzey Irak’tan gelen PKK saldırılarının önlenmesini hedefliyor. Ancak son dönemde artan ve sivillere de yönelen terör saldırılarının ardından, üçlü mekanizma ve ABD ile anlık istihbarat paylaşımı tartışılmaya baÅŸlandı.   Â

İrem KÖKER
hurriyet.com.tr

ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, dün yaptığı açıklamada, Kuzey Irak’ta PKK faaliyetleri konusunda Türkiye’yle paylaşılan istihbarat seviyesinde değişiklik olmadığını belirtirken, Türkiye'den gelecek yeni talepleri değerlendirmeye hazır olduklarını ifade etmişti.

Türkiye de operasyonel tarafta bir aksaklık olduğuna kanaat getirilmesi durumunda, ABD ile konuyu ele almaya hazır.

Diplomatik kaynaklar, mekanizmanın işlemesi konusunda siyasi açıdan herhangi bir aksaklık olmadığı ve bu nedenle de operasyonel tarafta bir sorun olup olmadığına karar verecek merciin Türk tarafı olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Şu ana kadar ordudan herhangi bir talep gelmediği ve bu konunun Perşembe günü yapılacak MGK toplantısında ele alınmasının muhtemel olduğu ifade ediliyor.

BARZANİ İLE İŞBİRLİĞİ
Türkiye, geçmişte PKK terörünün hızlandığı dönemlerden farklı olarak bu kez Barzani ile de temaslar da bulunuyor. Barzani’nin bugünkü açıklaması her ne kadar yeterli bulunmasa da Kuzey Irak ile ilişkilerde kat edilen mesafe açısından önem taşıyor.

Türkiye uzunca bir süre PKK’yi desteklediği gerekçesiyle Kuzey Irak yönetimi ile doğrudan temas kurmayı reddetmiş ancak son yıllarda ilişkilerin tesisi için adımlar atılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!