Tiyatro Frankfurt ‘Fanus’la açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Frankfurt ‘Fanus’la açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 09:32

Tiyatro Frankfurt, sezonu 216 yıllık tarihi Aschaffenburg Şehir Tiyatrosu’nda ‘Fanus’ adlı oyunla açıyor.

Haberin Devamı

Tiyatro Frankfurt ‘Fanus’la açılıyor
SANAT yönetmenliğini Ayla Algan’ın yaptığı, Vedat Diri’nin kaleme aldığı, Seval Ekşi ve Nazife İlhan’ın Almanca’ya çevirdiği ‘Fanus’ adlı oyunu, Kamil Kellecioğlu yönetti. 2 Ekim Pazar günü saat 17.00’de Almanca alt yazıyla sahnelenecek oyunu, Türkiye’den gelen oyunun yazarı Vedat Diri ile senarist Zeynep Yıldız da izleyecek.
Fanus’un bir iç hesaplaşmayı anlattığını belirten Kamil Kellecioğlu, “Ascaffenburg gibi tarihi bir salonda tiyatro severlerle buluşacağımız için çok heyecanlıyız. Fanus, bir hayat gibi, bir özlemin, bir yaranın, bir yüzleşmenin öyküsü. Aslında hepimizin bir fanusu yok mudur? Bu oyun, fanusumuzu bulmanızı sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı

YAŞAMAYA MECBURSUN

Oyunda, başrol karakteri Murat’ın küçüklüğünde yaşadığı şefkatsizliği anlatılıyor. Murat, bunu onarabilmek için kendine bir yöntem bulur ve babasından görmediği o ilgisiz tutumu, kendi oğluna göstermez. Ancak hayatın acımasızlığı başka bir yerden Murat’ın önüne çıkar. Murat ise tüm zorluklara rağmen, “Adı ne olursa olsun, yaşamaya mecbursun” diyerek bu soruna kendince bir çözüm oluşturur ve kendi dünyasında mutlu olmayı yakalamaya ramak kalmıştır. Ta ki Ali gelinceye kadar...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!