Times: Türkiye'nin prestiji artar

Güncelleme Tarihi:

Times: Türkiyenin prestiji artar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 11:23

Hamas'ın ani Ankara ziyaretine geniş yer veren yabancı basın, Türkiye'nin Hamas'a "baskı" yaptığını belirtip, arabuluculuk yapmanın Türkiye’nin prestijini parlatacağı yorumlarına yer verdi.

Haberin Devamı

Hamas heyetinin Türkiye ziyareti, yabancı medyada ilgi ile izlendi. Yabancı basın Türkiye’nin, Hamas’a "baskı" yaptığını yazdı. Arabuluculuk yapmanın Türkiye’nin prestijini parlatacağı yorumları da yapan yabancı basın, Türkiye’nin, Hamas’a İsrail’in taleplerini karşılanmaması halinde Filistin Yönetimine mali yardımın durdurulmasını destekleyeceği uyarısı yaptığını da öne sürdü.

HAARETZ: DIŞİŞLERİ BAKANI HAMAS’A BASKI YAPTI

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz, "Türk Dışişleri Bakanı Hamas’a baskı yaptı" ifadesini kullandı. Türkiye’nin Hamas’a dünyanın beklentilerini karşılaması konusunda baskı yaptığını yazan gazete, Türkiye’nin Hamas’ı şiddetten vazgeçmeye çağırdığını belirtti. Gazete, Hamas heyeti başkanı Meşal’ın "Türkiye’yi bir model gibi gördükleri" ifadelerine de yer verdi.

Haberin Devamı

TİMES: TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASI PRESTİJİNİ PARLATIR

İngiliz gazetesi The Times de, Türkiye ve Rusya’nın Arap dünyası dışında Hamas’ı kapılarını ilk açan ülkeler olduğuna dikkat çekti. Gazete, Türkiye’nin, hem İsrail, hem de Filistin Yönetimi ile yakın bağlarının olduğunu belirterek "Diplomatik risklerin farkında olmasına karşın (Türkiye) Avrupa Birliği’ne katılmayı umuyor ve Hamas ile bir çözümde arabuluculuk yapmak uluslararası prestijini parlatır" dedi.

WASHİNGTON POST: TÜRKİYE UYARDI

ABD gazetesi Washington Post, Halit Meşal’ın başkanlığındaki bir Hamas heyetinin Türkiye’de olduğunu belirterek "Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün, heyete Hamas İsrail’in taleplerini karşılamazsa Türkiye’nin Filistin Yönetimine mali yardımın durdurulmasını desteklediğini söylediği haber veriliyor" diye yazdı.

İHT: ANKARA DİPLOMATİK DENGEYİ KURMAK İSTİYOR

İnternational Herald Tribune İsrail, ABD ve AB’nin Hamas’ı terörist örgüt olarak gördüğünü ancak Hamas lideri Meşal’ın uluslararası destek sağlama çabası çerçevesinde Ankara’yı ziyaret ettiğini bildirdi. Türkiye’nin de "diplomatik dengeyi" kurmaya çalıştığını açıkladığını kaydeden gazete, Abdullah Gül’ün "barış süreci devam etmeli" yolundaki sözlerine de yer verdi.

Haberin Devamı

JERUSALEM POST: LİVNİ TÜRKİYE’YE ÇATTI

İsrail’de İngilizce olarak yayınlanan Jerusalem Post gazetesi, "Livni, Hamas’ı kabul ettiği için Türkiye’ye çattı" başlıklı haberinde Türkiye’nin kararının İsrail’de yarattığı tepkiye dikikat çekti. Gazete, İsrail Dışişleri Bakanı Livni’nin Dışişleri Bakanı Gül ile görüşmesinde, memnuniyetsizliği dile getirdiğini yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!