Time‘dan muz senaryosu

Güncelleme Tarihi:

Time‘dan muz senaryosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Böyle giderse 98'lik senatörü başkan seçecekler

Amerikalı gazeteciler, muz cumhuriyetlerindeki olayları andıran senaryolarıyla seçim curcunasına katkıda bulunuyor. Time yazarı Christopher Buckley'e göre ABD'de işler iyice sarpa saracak ve düğüm eski senatörlerden 98 yaşındaki Strom Thurmand'ın seçilmesiyle çözülecek.

17 Kasım

Kanlı mı kansız mı olacak

Florida'da deniz aşırı oylar Warren Christopher ile James Baker'in önünde açılır. Sonuçta Bush ile Gore arasındaki fark 1 oy artarak 328'e çıkar. Bush, bunu ‘Tanrı’nın bir işareti' olarak algılar ve gerekirse güç kullanarak 20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturacağını açıklar, ‘Umarım güç kullanmama gerek kalmaz’ diye de ekler.

18 Kasım

Florida'ya BM Barış Gücü

Demokrat Jesse Jackson, Palm Beach'te yanlışlıkla Pat Buchanan'a oy veren seçmenden ayaklanmalarını ister. Palm Beach Seçim Komisyonu Başkanı Bayan Theresa LePore'un evinin önünde büyük bir gösteri düzenlenir. LePore, çareyi ülkeden kaçmakta bulur, sayım işlemi de iyice sarpa sarar.

Bush, Florida oylarına sahip çıkmak için Texas Rangers oyuncularını yardıma çağırır. Bush'un Florida Valisi olan kardeşi Jeb Bush da eyalet muhafızlarını seferber eder, Florida Eyaleti Seçim Komisyonu kordon altına alır.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Florida Seçim Komisyonu'nun yardımına barış gücü yolladığını açıklar.

19 Kasım

O.J.Simpson oy kullanmamıştır

Gore'un Florida'ya yolladığı 75 avukat, eyalette ciddi şekilde hile yapıldığı yolunda kanıt bulduklarını açıklar. Seçim sandıklarından birinde O.J.Simpson'ın DNA izi bulunan bir eldiven ele geçirilmiştir. Floridalı olan Simpson'ın oy kullanmadığı kanıtlanmıştır.

20 Kasım

Sözde Başkan George Bush

Sözde Başkan George Bush, milli cephe hükümeti kuracağını söyler ve Al Gore'u Ulaştırma Bakanlığı'na atayacağını duyurur.

21 Kasım

Gore karşı çıkar

Gore da boş durmaz, ‘George Bush, Kongre’deki yemin törenime giderken limuzinimi kullanarak benim yönetimimde önemli bir rol oynayacak' yanıtını verir.

24 Kasım

Barbra ülkeden kaçmaya kalkar

Barbra Streisand ve Rosie O'Donnell, bir kez daha ‘Eğer Bush başkan olursa ülkeyi terkederim’ diye açıklama yaparlar.

25 Kasım

Yumruklar konuşur

Yeni kurulan Seçimlere Çeki Düzen Verme Kurulu'nda Warren Christopher ile James Baker, yumruk yumruğa kavga ederler, polis göreve çağrılır.

17 Aralık

Anchormanler yine çuvallar

Seçim Delegeleri Kurulu toplanır. Kongre'den duman çıktığını gören anchormanler yine ‘Başkan seçildi’ diye yayın yaparlar. Ancak acelecilik başlarına yine iş açar. Çünkü Kongre, Vatikan'da olduğu gibi yeni lideri dumanla ilan etmez. Meğerse Kongre'de yangın çıkmıştır.

19 Aralık

98 yaşında bir başkan seçilir

Gore, baskılara daha fazla dayanamaz ve seçimden çekilir. Gore'un çekildiğinden habersiz Bush da çekildiğini açıklar. Temsilciler Meclisi, Yüksek Mahkeme, Jay Leno ve David Letterman arasında süren pazarlıklar sonucunda hayatta olan en yaşlı emekli senatör olan 98 yaşındaki Strom Thurmond, ABD'nin 43'üncü başkanı ilan edilir. Barbra Streisand ve Rosie O'Donnell, ülkeyi terketmekten vazgeçerler. Dow Jones endeksi yükselişe geçer.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!