The Times: PKK'lı kadınlar örgütteki erkekler kadar söz sahibi

Güncelleme Tarihi:

The Times: PKKlı kadınlar örgütteki erkekler kadar söz sahibi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 12:48

İngiliz The Times Gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisini çeken Murat Karayılan söyleşisinden sonra muhabiri Deborah Haynes bu kez bu kez Kandil Dağı'ndaki PKK kadın kampında yaptığı röportajı yayınladı.

Haberin Devamı

Kandil Dağındaki PKK kadın kampına giren Deborah Haynes kamptaki PKK’lı kadınlarla görüştü. Haynes, ”PKK’lı kadınların silahlı" olduğuna dikkat çekerken, onların da örgütteki erkekler gibi Kalaşnikov, el bombası ve diğer silahları kullanmada eğitildiklerini belirtti.

“PKK içinde kadınlar hayati bir rol oynuyor” diyen Haynes, başlangıçta daha az olan rolünün giderek arttığını ifade etti. Haynes, PKK’lı kadınların örgütteki erkek militanlar kadar politik arenada söz sahibi olduklarını, görevlerini iyi yaptıkları zaman rütbe de verildiğini yazdı.

The Times Gazetesi’ndeki izlenimlerde PKK’lı bir kadın için “Saçlarını eşarpla arkadan bağlamışlar. Olası bir saldırıya karşı ise omuzunda tüfeği sürekli takılı” deniyor.

PKK’lı kadınların Yüksek Kadın Komünü kurduğunu anlatan Haynes bu komünde kadın haklarına yönelik ideolojik eğitim verildiğini de belirtiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!