Terörizme cihat açalım

Güncelleme Tarihi:

Terörizme cihat açalım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2005 00:00

Medeniyetler arası diyalog toplantısı için Madrid’e giden Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İspanyol ABC gazetesine demecinde ‘Terörizme cihat açalım’ dedi ve Hıristiyan ilahiyatçıların Hz. Muhammed’e ‘terörist’ yakıştırmasında bulunmasını sert bir dille eleştirdi. Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ‘Masum insanları öldüren teröristlere karşı Müslamanlar cihat yapmalı ancak öldürenlerin neden eylem yaptıkları da sorulmalı’ dedi.

Medeniyetler arası diyalog toplantısı için Madrid’e giden Aydın, İspanya’nın önde gelen gazetelerinden ABC ile yaptığı söyleşide medeniyetler arası çatışma teorisine inanmadığını, medeniyetler arası diyalogdan söz etmeyi tercih ettiğini belirterek şunları söyledi:

‘Bizim için önemli olan bilgi ve eğitim. Müslüman dünyasında İsa konusunda kötü bir şey söylemek hiç kimsenin aklına gelmez. Ancak Birleşik Devletler’de birçok etkili evanjelist teolog, ’Bilmek ister misiniz kimdir esas terörist? Muhammed’in ta kendisi’ diyor. Bu korkunçtur’ dedi.

Terörizmle mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Aydın, buna karşın tanımın suistimal edilmemesi gerektiğini, devletin politikasına karşı çıkmakla insanların terörist olmadığını belirterek, ‘Masum insanları öldüren teröristlere karşı Müslümanlar cihat yapmalı ancak öldürenlerin neden eylem yaptıkları da sorulmalı’ diye konuştu.

YUNANİSTAN’A ELEŞTİRİ

Aydın, AB’nin Türkiye’den çok fazla talepte bulunup bulunmadığı sorusu üzerine de üye ülkeler için eleştirmenin kolay olduğunu belirterek, ‘AB’de en az iki ülkede insan haklarına Türkiye’den daha fazla saygı gösterilmiyor’ dedi. Aydın şöyle devam etti:

‘Yunanistan’da Türk azınlığı mensupları kendilerini Türk olarak adlandıramıyor. Kendi müftülerini seçiyorlar ancak devlet de kendi müftülerini atıyor. Birçok Müslümanın AB ülkelerinde sorunları var ve artıyor.’ Bir AB ülkesinde iki ayda camilere yönelik 10’dan fazla saldırı olduğunu, Hollanda’da üç yılda 72 saldırının meydana geldiğini kaydeden Aydın, ‘Müstakbel başbakan Angela Merkel, mültikültüralizmin öldüğünü söylüyor. O halde Almanya’da yaşayan 2.5 milyon Müslüman ile ne yapacak? Sınır dışı mı edecek? Asimile mi edecek?’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!