Teröristleri verin

Güncelleme Tarihi:

Teröristleri verin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 00:00

MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, ABD’ye, Kuzey Irak’taki PKK liderlerini Türkiye’ye teslim etmesi çağrısında bulundu. Dün Washington Enstitüsü’nde konuşan Alpogan, Kuzey Irak’taki PKK varlığı ve Türkiye’ye yönelik terör eylemleri nedeniyle ABD’nin Türk kamuoyundaki imajının iyi olmadığını kaydetti.

Alpogan, ABD’den somut adımlar atmasını istedi ve Kuzey Irak’ta olduğu bilinen birkaç PKK liderinin Türkiye’ye teslim edilebileceğini belirtti. Alpogan, Türk kamuoyunun bundan etkileneceğini de ifade etti ve "Bizim istediğimiz PKK terör tehdidinin yok edilmesidir" diye konuştu. MGK Genel Sekreteri, İran’la komşuluk ilişkilerinin önemine değindi ve bu ülkenin nükleer silah arzuları için de "Bizi rahatsız ediyor" dedi. Alpogan, bu konudaki çözüm yolunun diplomasi olduğunu ifade etti ve Tahran’ın uluslararası camia tarafından ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

Alpogan, Türkiye’nin Suriye ile "angaje durumda" olduğunu ve kanalların açık olmasında yarar gördüklerini söyledi. Alpogan, her taraf ile konuşmanın yararları olduğuna dikkat çekti ve BM’nin Lübnan’la ilgili soruşturması çerçevesinde Suriyeli bazı yetkililerin Gaziantep’te sorgulanabileceğini önerdiklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!