Teröristin ilk görüntüsü

Güncelleme Tarihi:

Teröristin ilk görüntüsü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2009 09:35

Hollanda’dan ABD’nin Detroit şehrine giden yolcu uçağını bacağına sardığı patlayıcı madde ile havaya uçurmak isteyen 23 yaşındaki Abdülfaruk Abdülmuttalib'in ilk görüntüleri CNN International'da yayınlandı. El Kaide bağlantısı olduğu iddia edilen Abdulmuttalib uçakta polis tarafından etkisiz hale getirilirken görülüyor. Uçakta 278 yolcu bulunuyordu.

Haberin Devamı

O TERÖRİSTİN İLGİNÇ PROFİLİ

İŞTE O TERÖRİSTİN FOTOĞRAFLARI

HAVADA BOMBA PANİĞİ - WEB TV 

FELAKET SON ANDA ÖNLENDÄ° - FOTO GALERÄ°Â

Noel Bayramı ve Yılbaşı öncesi dünyanın ve ABD'nin yüreğini ağzına getiren ve yeni bir 11 Eylül korkusu yaşatan görüntüleri ilk defa Amerikan televizyon kanalı CNN International yayınladı. Görüntüde, 23 yaşındaki Nijeryalı Abdülfaruk Abdülmuttalib polis tarafından gözaltına alınırken görülüyor. Terör zanlısı bacakları yandığı için şu anda hastanede gözetim altında tutuluyor.

TERÖRİSTİN BABASI ABD'Yİ UYARMIŞ

Detroit seferini yapan uçağı havaya uçurma girişiminde bulunan Nijeryalı 23 yaşındaki Abdülfaruk Abdülmuttalib'in, ünlü bir bankacının oğlu olduğu da ortaya çıktı. Baba, oğlunun radikal dincilerle görüştüğünü Nijerya'daki ABD Büyükelçiliği yetkililerine bildirmiş.

Haberin Devamı

Nijerya’da günlük olarak yayınlanan This Day gazetesi, 23 yaşındaki Abdülfaruk Abdülmuttalib'in, Katsina eyaletinde yaşayan ve ülkenin tanınmış bankacılarından biri olan Umaru Mutallab’ın oğlu olduğu yazdı.

 İngiliz anti-terör polisleri, Abdülfaruk Abdülmuttalib’in, Londra’daki Mansfield Street, W1 adresindeki evine baskın düzenledi.

LONDRA’DA ÖĞRENİM GÖRDÜ

Banker Umaru Mutallab’ın oğlu olduğu öğrenilen Abdulfaruk’un, Londra’daki dünyanın en iyi 4’üncü üniversitesinden biri olan ‘University College London’da (UCL) öğrenim gördüğü belirtildi.

University College London yetkilileri, Amsterdam-Detroit seferi yapan uçağı havaya uçurma girişiminde bulunan Abdulfaruk’un, Eylül 2005-Haziran 2008 tarihleri arasında Makina Mühendisliği kursuna katıldığını doğrularken, söz konusu kişinin aynı şahıs olduğu yönünde ellerinde delil bulunmadığını belirttiler.

OĞLUNU ABD ELÇİLİĞİNE ŞİKAYET ETMİŞ

Nijerya’da yayınlanan ‘This Day’ gazetesine konuşan Umaru Mutallab, oğlunun fanatik dini görüşlerinden rahatsız olduğunu anlattı. Oğlunun Londra’daki eğitimi sırasında yanlış insanlarla arkadaşlık yaptığını belirten baba Mutallab, başkent Abuja’da bulunan ABD Büyükelçiliği ve Nijerya Güvenlik Servisi’ne durumu bildirdiğini kaydetti.

Teröristin ilk görüntüsü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!