Teröre karşı daha kararlı durulmalı

Güncelleme Tarihi:

Teröre karşı daha kararlı durulmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 11:05

Almanya’da 24 Eylül’de yapılacak genel seçimler öncesinde anketler, Yeşiller’in oylarının giderek düştüğünü gösteriyor. Anketlere göre seçmen en başta güvenliğe önem veriyor.

Haberin Devamı

10 maddelik seçim programına güvenlik konusunu önemli bir madde olarak alan Yeşiller, daha fazla polis istihdamı istiyor. Yeşiller Grup Eşbaşkanı Katrin Göring Eckardt, Die Welt gazetesine verdiği demeçte, Almanya’daki İslam cemiyetleri ve imamları teröre karşı çok daha kararlı durmaya çağırdı. İngiltere’deki terör saldırısında 130 imamın teröristlerin cenaze namazını kıldırmadığı konusuna işaret eden Eckardt, şöyle dedi:

TOPLUM DA GÖZ YUMMAMALI

“Bu tür sembolik sinyallerin verilmesi ve Müslümanların ‘Terörün bizim dinimizle asla bağı olamaz ve Allah’ın adı buna asla karıştırılamaz’ demesi çok iyi. Din adamları bir teröristin gerçekten dindar olamayacağını böylece açıkça gösterdiler. Müslümanların ezici çoğunluğu barış dinine inanıyor. Bunu göstermeleri önemli bir sinyal. Din adamlarının bu tür saldırıların dinle bir ilişkisi olamayacağını daha kararlı savunmaları gerekir. Dini cemaatler çok net tavır almalı. Ama toplum da buna göz yummamalı.”

Haberin Devamı

DAHA FAZLA POLİS

Almanya, Fransa ve İngiltere’de terör saldırısı gerçekleştirenlerin hepsinin daha önce poliste sicili bulunduğuna işaret eden Göring Eckardt, “Buna rağmen terör saldırılarını yapıyorlar. Bu da bizim acilen daha fazla güvenlik güçlerine ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Emniyet güçlerinin daha iyi bir teknik donanımı ve daha sıkı bir bilgi akışı olması gerekiyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!