Terör korkusuyla Köln’e acil iniş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Terör korkusuyla Köln’e acil iniş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 12:36

Slovenya-İngiltere seferi yapan Easyjet şirketine ait yolcu uçağı, terör saldırısı endişesiyle Köln Bonn Havalanı’na acil iniş yaptı.

Haberin Devamı

ALINAN bilgiye göre 151 yolcusuyla Slovenya’nın başkenti Ljubljana’dan Londra’ya giden uçakta bir kişi, iki yolcunun terör saldırısı üzerine konuştuğunu duydu ve hosteslere bilgi verdi. Bunun üzerine uçağın pilotu da Köln Bonn Havaalanı’na terör saldırısı gerekçesiyle acil iniş izni istedi. Havaalanında geniş güvenlik önlemleri alındı, uçak seferleri bir süre durduruldu. Pist, Easyjet’e ait uçağın inişine hazır hale getirildi. Uçak iner inmez tüm yolcular güvenli şekilde uçaktan indirildi. Hepsi teker teker sorgudan geçirildi.

ÜÇ KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

Yolcular arasında bulunan üç kişi ise sorgusu yapılmak üzere Köln Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan üç yolcudan birine ait olan sırt çantası ise bomba imha ekipleri tarafından içinde patlayıcı olabileceği şüphesiyle patlatıldı. Alman polisi, olayla ilgili yaptığı açıklamada uçakta patlayıcı maddeye rastlanmadığını duyurdu. Havayolu ise açıklamasında, “Yolcuların ve mürettebatın güvenliği önceliğimizdir” ifadelerine yer verdi.
Yetkililer, gözaltına alınan 31, 38 ve 48 yaşlarındaki 3 İngiliz vatandaşının terör bağlantısının bulunmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!