Teravih yerine sinemaya gidenleri katlettiler

Güncelleme Tarihi:

Teravih yerine sinemaya gidenleri katlettiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cezayir 'de Ramazan ayının başlamasıyla tırmanışa geçen terör hafta sonu yine ülkeyi kana buladı. Başkent Cezayir yakınlarında bir sinema salonu ve bir camiye düzenlenen saldırılarda en az 120 kişi öldü. Saldırıların aşırı dinci militanların işi olduğu sanılıyor.

Ramazan başladığından bu yana ilk kez terör başkente bu kadar yaklaştı. Saldırılar, başkente 20 km uzaklıktalıktaki Sidi Ahmed kentinde iftardan hemen sonra yaşandı. Bir sinemayı basan caniler ‘Teravih namazı için camiye gitmeniz gerekirdi’ diye bağırarak insanları katletti.

Saldırganların sinema salonuna el bombası atması üzerine, kalabalık panik içinde koşuşturmaya başladı. Kalabalığın üzerine ateş açarak kıyıma başlayan militanlar, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu kurbanlarını vurarak ya da boğazlarını kılıç ve baltalarla keserek öldürdüler.

Sidi Ahmed'e birkaç kilometre uzaklıktaki Haouche Sahraoui köyünde ise bir camiye yapılan saldırıda da 40 kişi öldü. Dün resmi rakamlara göre Cezayir'de 120 kişi teröre kurban oldu.

Bu arada Fransa, Cezayir'e olası bir uluslararası müdahaleye karşı çıktı. Savunma Bakanı Alain Richard, Cezayir'de uluslararası müdahaleyi gerektirecek nedenin bulunmadığını söyledi. Richard, Cezayir'de demokrasiye geçmeye çalışan bir devlet otoritesinin bulunduğuna işaret ederek, ancak Cezayir'de barışın yeniden inşa edilmesi için iyiniyet girişimlerinde bulunabileceklerini kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!