Temer, Rio 2016 kapanış törenine katılmayacak

Güncelleme Tarihi:

Temer, Rio 2016 kapanış törenine katılmayacak
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 16, 2016 23:08

Brezilya Geçici Devlet BaÅŸkanı Michel Temer, Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 31. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın kapanış törenine katılmayacağını açıkladı.Â

Haberin Devamı

Devlet Başkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Temer'in kapanış törenine katılmayacağı belirtildi. Olimpiyat Organizasyon Komitesi Sözcüsü Mario Andrada ise, Brezilya Geçici Devlet Başkanı'nın kararını kendilerine resmi olarak bildirmediğini söyledi.               

Geçen hafta gazetecilere kapanış törenlerine katılması gerektiğini söyleyen Temer, olimpiyat açılış törenlerinde seyirciler tarafından yüksek sesle yuhalanmıştı.               

Brezilya Senatosu Devlet Başkanı Dilma Rousseff'i 12 Mayıs'ta yaptığı oylamada 180 günlüğüne görevinden almıştı. Bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmekle suçlanan Rousseff'in yerine geçici olarak yardımcısı Michel Temer geçmişti.               

Rousseff'in suçlu bulunması durumunda Temer, devlet başkanlığını 2018'de düzenlenecek seçimlere kadar yürütecek. Temer'in de adı devlete ait Petrobras şirketiyle ilgili yolsuzluk iddialarında geçiyor.               

Olimpiyat kapanış töreni 21 Ağustos'ta yapılacak.         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!