Tel Rıfat’ta kontrol YPG’nin

Güncelleme Tarihi:

Tel Rıfat’ta  kontrol YPG’nin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 21:05

TÜRKİYE-Suriye sınırının Kilis bölgesinde konuşlu Türk topçu birliklerinin Azez’in güneybatısında YPG mevzilerine yönelik Fırtına obüsleriyle atışının önceki akşam ve dün de sürdü.

Haberin Devamı

SURİYE’de PKK bağlantılı YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Halep kentini Türkiye’ye bağlayan stratejik Azez koridorunun kilidi Tel Rıfat kasabasında kontrolü ele geçirdi. AA’ya konuşan muhalifler Rus uçaklarının desteğiyle YPG’nin kasabanın büyük çoğunluğunu ele geçirdiğini belirtirken, Reuters’e konuşan başka bir muhalif kaynak “Tel Rıfat’ın tamamını ele geçirdiler denilebilir” yorumunu yaptı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Tel Rıfat’ın SDG’nin eline geçtiğine yönelik iddiaları doğruladı.

AZEZ’E ÇEKİLDİLER

YPG’nin Tel Rıfat’ın güneyinde yer alan Kefer Naya ve Şeyh Hilal köylerinde de denetimi sağladığı belirtiliyor. Türkiye sınırına 25 kilometre mesafede bulunan Tel Rıfat kasabası, YPG kontrolünde olan ve Türkiye’nin topçu atışıyla hedef aldığı Miniğ Hava Üssü’nün 6 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Öte yandan Suriye ordusu ve Hizbullah da bu bölgedeki ilerleyişini sürdürüyor. Dün ordu birlikleri Miskan ve Ahraz köylerini ele geçirdi. Tel Rıfat’ta bulunan silahlı muhaliflerin Azez’ın hemen güneyindeki Kalcibrin köyüne çekildiği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!