Tel Aviv'de bombalı saldırı: 11 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Tel Avivde bombalı saldırı: 11 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD´nin girişimleriyle İsrail ve Filistin arasında yeni bir barış umudu doğduğu bir sırada İsrail´de bir otobüste bomba patladı. Tel Aviv kentindeki patlamada ilk belirlemelere göre 13 İsrailli yaralandı. Saldırıyı Selahaddin Tugayları adlı bir örgüt üstlendi.

Kent içinde sefer yapan belediye otobüsü, Tel Aviv merkezinden Petah Tikva semtine gidiyordu. Otobüs ilk durağından hareket ettikten kısa bir süre sonra şiddetli bir patlama ile sarsıldı.

Patlama kent merkezinin kalabalık olduğu bir saatte meydana geldi. Görgü şahitleri, otobüsten siyah dumanların yükseldiğini ve insanların panik içinde sağa sola kaçıştığını söyledi.

2 YARALININ DURUMU AĞIR

Polis hemen bölgeyi kontrol altına aldı. Polis şefi Uri Bar-Lev patlamaya ne tür bir bombanın neden olduğunu henüz bilemediklerini belirtti.

Yaralıların kaldırıldığı İchilov Hastanesi sözcüsü Gabi Barabaş, hastaneye getirilen 2 yaralının durumunun ağır olduğunu belirtti. İsrail ordu radyosu ise, 4 yaralının durumunun hafif olduğunu bildirdi.

HAMAS: FİLİSTİNLİ'NİN CEVABI

Filistinli aşırı dinci Hamas örgütü, liderlerinden İsmail Ebu Şanab, patlamanın, Filistinlilerin İsrail saldırılarına verdiği cevabın bir parçası olduğunu belirterek, ''Ayaklanma devam ediyor ve bu patlama, Filistin halkının haklarından vazgeçmediğini kanıtlıyor'' dedi.

Örgütün patlamanın sorumluluğunu üstlenmediğini söyleyen Şanab, ''Önemli olan saldırıyı kimin düzenlediği değil. Sorumlunun Filistinli olup olmadığını bilmek gerekir'' diye konuştu.

SELAHADDİN TUGAYLARI ÜSTLENDİ

Adının ''Selahaddin Tugayları'' olduğu belirtilen bir grup, Tel Aviv'deki patlamanın sorumluluğunu üstlendi.

İngiliz haber ajansı Reuters'a telefon açan bir kişi ''Selahaddin Tugayları, Tel Aviv'de bir otobüse düzenlenen saldırıdan sorumludur'' dedi.

İsrail askerleriyle Filistinliler arasında 3 ay önce başlayan çatışmalardan önce bilinmeyen grup, çatışmaların başlamasının ardından düzenlenen bazı saldırıların sorumluluğunu üstlenmişti.

Bu arada İsrail Başbakanı Ehud Barak da saldırıyı kınadı. Barak, masum insanlara yönelik bu tür saldırıların, İsrail ile Filistin arasında barış anlaşması imzalanması konusundaki niyetini değiştirmeyeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!