Tek aÄŸaçlık orman

Güncelleme Tarihi:

Tek ağaçlık orman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2009 12:38

Tek bir ağaç düşünün. Her bir dalı yere kök salarak yayılan. Hindistan'da yetişen "Banyan" ağacı her bir dalının kök salmasıyla yayıldıkça yayılıyor. Tek ağacın binlerce gövdesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE TEK AÄžAÇLIK ORMAN              Â

Hindistan'da bulunan "Banyan" ağacı, Budha'nın "ben banyan ağacıyım" dediği için Hintlilerce kutsal kabul ediliyor. Ve her bir dalının yere doğru uzamasıyla toprakta kök salarak yeni gövdeler oluşturduğu için ölümsüzlüğü simgeliyor.

Korumalı bölgede tutulan banyan aÄŸacının 320 tane kalın, en az 3.000 tane ince gövdesi bulunuyor. 7.000 kiÅŸinin sığabileceÄŸi büyük bir orman oluÅŸturan aÄŸacın gövdesinden sızan süt gibi beyaz bir sıvıdan düşük nitelikli kauçuk elde ediliyor. Â

DÃœNYADAN KISA KISA...

KİMYASAL SİLAH İMHA TESİSİ AÇILDI
Rusya'nın Sibirya bölgesinde, ABD ile Rusya arasındaki anlaşma uyarınca kimyasal silahların imha edileceği tesis açıldı. Rus haber ajansları, Rus ve Amerikalı yetkililerin bugün resmen açılışını yaptığı, yüksek teknoloji ürünü, yaklaşık bir milyar dolara mal olan tesiste iki milyon kimyasal silahın imha edilmesinin öngörüldüğünü duyurdu. Halen tesiste, aralarında sarin ve VX gazlarının da bulunduğu 6 bin ton sinir gazı imha edilmeyi beklerken, bunun Rusya'nın imha etmesi gereken kimyasal silahların yüzde 14'lük bölümünü oluşturduğu ifade ediliyor.

"DAVA DELİSİ" AMERİKALIDAN BİR DAVA DAHA
Sürekli dava açan bir Amerikalı, kendisine "dünyanın en çok dava açan insanı" dediği için Guinness Rekorlar Kitabını da dava etti. The Spokesman-Review'da yer alan habere göre, halen Kentucky Lexington'da tutuklu bulunan Jonathan Lee Riches, tüm dünyadan birçok insan, cisim, oluşum ve kavrama 4 binin üzerinde dava açmış bulunuyor. 2010 baskısında "dünyanın en ihtilaflı insanı" unvanını almak ümidiyle ironik bir şekilde Guinness Rekorlar Kitabına dava açan Riches, "Guinness Rekorlar Kitabının çalışmamı, başyapıtımı yayınlamaya hakkı yok" dedi. Lee Riches'in dava açtıkları arasında George W. Bush, Che Guevara, Perez Hilton, Eyfel Kulesi, Britney Spears, Adolf Hitler'in Nazi partisi, Google, Roma İmparatorluğu, Britanya Kraliçesi, Magna Carta, Wu-Tang klanı, Eflatun, Emilio Estevez ve İskandinav Tanrıları bulunuyor.

"SON HAFTALARDA 20 BİNDEN FAZLA SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ"
Sri Lanka'da, orduyla isyancılar arasında son haftalardaki çatışmalarda 20 binden fazla sivilin öldüğü ileri sürüldü. İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesindeki haberde, gazetenin ele geçirdiği BM belgelerine göre yüz binlerce sivilin sığındığı çatışma olmayan bölgelerde Nisan ayı sonuna kadar yaklaşık 7 bin sivilin öldürüldüğü belirtildi. Haberde, BM belgelerine göre daha sonra ölü sayısının çok arttığı ve 19 Mayısa kadar günde ortalama bin sivilin öldürüldüğü iddia edildi. Böylece ölü sayısının 20 bini geçtiği ileri sürülen habere göre, bir BM kaynağı, ölü sayısının daha fazla olduğunu söyledi. söyledi.

KABİLELER ÇATIŞTI 244 KİŞİ ÖLDÜ
Sudan'da kırsal bölgede yaşayan iki kabile arasında çıkan çatışmada, olaya müdahale etmeye çalışan polisler dahil olmak üzere 244 kişi öldü. Sudan İçişleri Bakanı İbrahim Mahmud Hamad, resmi SUNA ajansında yayımlanan, kabine toplantısında yaptığı açıklamada, Kordofan bölgesinde hafta başında çıkan çatışmada 75'i polis 244 kişinin öldüğünü söyledi. Çatışmada, Misseriya kabilesinden 89, Rizeigat kabilesinden de 80 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!