Tecavüz suçlusu Türk’e sınır dışı

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz suçlusu Türk’e sınır dışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 08:30

ALMANYA’da eyalet mahkemesinin 16 yaşındaki bir Türk kızına iki arkadaşıyla birlikte tecavüz eden Ali B.’nin, cezasını çekmesinden sonra verdiği sınır dışı kararının gerekçesini açıklandı.

Haberin Devamı

Tecavüz olayı Rheinland Pfalz Eyaleti’ndeki Worms kentinde 2 Şubat 2012 gece yarısı yaşanmıştı. Olaydan kısa bir süre sonra ikisi Türk kökenli, biri Alman üç zanlı yakalanmıştı. O zaman 19 yaşında olan fail Ali B., 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İkinci Türk kökenli fail, Mart 2018’de Türkiye’ye sınır dışı edildi. Ali B. ise sınır dışı kararına itiraz etti.

MAHKEME ONADI

Yargıç Dagmar Wünsch karar gerekçesinde, “Kadın erkek eşitliğini tanımayan kültür çevresinden gelen yabancıları, cinsel özgür iradeye karşı suç işlemekten caydırmak” dedi. Kararda “Modern hayat tarzını benimseyen bir kadının cinsel ilişkiye her zaman hazır olduğu görüşü anayasayla bağdaşmıyor” ifadesine de yer verildi. Wünsch, bu kararla Ali B. gibi ilkel anlayışları sahip kişileri korkutarak suç işlemelerini önlemek istediklerini vurguladı. Şimdi Ali B.’nin de sınır dışı edilmesi için Türkiye’den belgeler bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!