Tecavüz çetesi diri diri yaktı

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz çetesi diri diri yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2014 20:43

Tecavüz ettikleri 16 yaşındaki kızı, şikayetini geri çekmemesi üzerine öldürdükleri iddia edilen 2 kişi mahkemeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde 2 kişi, aylar önce tecavüz ettikleri 16 yaşındaki kızı 4 gün önce yakarak öldürdükleri iddiasıyla mahkemeye sevk edildi.

Bidhannagar kenti polis yetkilisi Anant, Hindistan Basın Tröstü haber ajansına yaptığı açıklamada, "Kalküta kentinde gözaltına alınan söz konusu kişileri, kızın ölmeden önce verdiği beyana dayanarak cinayet suçuyla mahkemeye sevk ettik" dedi. Kızın öldüğü sırada hamile olduğunun kendisini tedavi eden doktor tarafından belirlendiğini belirten Anant, fetüsün maktülden alınarak yaşının belirlenebilmesi amacıyla bilim laboratuvarına gönderildiğini sözlerine ekledi.

Hindistan medyasında yeralan haberlere göre olay, kızın 25 Kasım'da Kaltüta'ya bağlı Madhyamgram kasabasında bir çete tarafından tecavüz edilerek evinin yakınındaki bir tarlaya bırakılmasıyla başladı. Olayın ardından ailesiyle polise şikayette bulunan kız, evine dönerken yine aynı çeteden oldukları iddia edilen kişilerce bir kez daha kaçırılarak tecavüze uğradı. Bölge sakinlerinin tepkisi üzerine tecavüzle bağlantılı olduğu düşünülen 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Sözkonusu kişilerin gözaltına alınmasından aylar sonra, 23 Aralık'ta, genç kız ile ailesi, polise yaptıkları suçlamayı geri çekmelerini isteyen tecavüz çetesine yakın bir kişi tarafından tehdit edildi. Bu olayın ardından 31 Aralık'ta ateşe verildikten sonra yaralanan genç kız, tedavi gördüğü hastanede ölüm döşeğindeyken polise verdiği beyanda, daha önce kendisine tecavüz eden kişilerce yakıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kız için dün düzenlenen cenaze töreni sırasında yüzlerce kişi Batı Bengal eyaletine bağlı Kalküta kentinde polisi kınayan gösteriler düzenlerken olay, insan hakları örgütlerince de kınandı.

İngiliz Uluslar Topluluğu İnsan Hakları İnisiyatifi adlı uluslararası insan hakları örgütü, olayı ve polisin olayı önlemede başarısız kalmasını kınayan bildiri yayımladı. Polise ilk yapılan şikayetin ardından kızı ve ailesini korumak için hiçbir şey yapmadığı suçlamasında bulunulan bildiride, "Görüldüğü kadarıyla toplumda kendisine yönelecek öfke ve protestolardan kendisini kurtarmak isteyen polis, kızın ailesine cesedi biran önce ortadan kaldırmaları yönünde baskı yaptı" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!