Tayland'da yasak en çok onları vurdu

Güncelleme Tarihi:

Taylandda yasak en çok onları vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 13:05

Tayland'da sokağa çıkma yasağı en çok turizmi vurdu. Başkent Bangkok'ta gece hayatı durma noktasına geldi. Bar ve discolarda çalışan dansçılar da işsiz kaldı.

Haberin Devamı

YASAK EN ÇOK ONLARI VURDU

Tayland'da hükümeti devirmek için mücadele eden "Kırmızı Gömlekliler"in direnişini kırmak için Tayland ordusu çare olarak sokağa çıkma yasağı getirmişti.

Turizmin en önemli girdilerden biri olduÄŸu Tayland'da, sokaÄŸa çıkma yasağı en çok gece hayatını vurdu. Barlarda ve diskolarda çalışan genç dansçı kızlar sokaÄŸa çıkma yasağı sonrasında iÅŸsiz kaldı. Åžiddet olayları sonrasında turistler Tayland'ı tercih etmemeye baÅŸladı. Bu ülkede tatilini geçirmek isteyen turistler ise korkudan geceleri sokaÄŸa çıkmamaya baÅŸladı. Åžimdi bar ve gece kulübü sahipleri ÅŸiddet olaylarının bir an önce son bulmasını ve gece hayatının yeniden canlanmasını bekliyor. Â

Tayland ordunun müdahalesinin ardından hükümet karşıtlarının protestolarının şiddet olaylarına dönüşmesinden sonra, 19 Mayıs'ta Bangkok'ta sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlamıştı. Çıkan şiddet olaylarında ise 40'tan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!