Tayland polisi bombacıyı 'Türk pasaportuyla' arıyor

Güncelleme Tarihi:

Tayland polisi bombacıyı Türk pasaportuyla arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 10:25

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta geçen hafta düzenlenen ve 20 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının failinin peşine düşen polisin çabaları halen sonuç vermedi.

Tayland polisi bombacıyı Türk pasaportuyla arıyor
"EN KÖTÜ SALDIRI"DA BİR ŞÜPHELİ BELİRLENDİ

Haberin Devamı

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Tayland polisi, şüpheliyi taşıdığı tahmin edilen taksicilere ve kentteki otellerdeki görevlilere bir Türk pasaportunun fotokopisini gösterip Türkiye'den gelen müşteriler hakkında sorular sordu.

Bangkok'ta daha çok Müslümanların kaldığı otelleri ve kiralık evlerin bulunduğu apartmanları dolaşan polisin, misafir kayıtlarını ve güvenlik kamerası görüntülerini de incelediği belirtildi.

Niagara Oteli'nden Suthira Rompirom isimli bir resepsiyon görevlisi, Khaosod haber sitesine yaptığı açıklamada, kendisine bir Türk pasaportu gösterildiğini belirterek, "Fotoğraftaki kişiyi tanımıyorum. Türkiyeli olduğunu söyledikleri bir kişiye ait pasaportun fotokopisini gösterdiler" dedi.

Otelin yakınlarında çalışan taksiciler de söz konusu kişiyi birkaç ay önce taşıdıklarını belirtti. Taksiciler aynı pasaportun kendilerine de gösterildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

BÜYÜK İHTİMALLE SAHTE
Haberde, soruşturmayı yürüten yetkililerin, bahsi geçen Türk pasaportunun sahte olduğunu tahmin ettikleri bilgisine de yer verildi.

Saldırının nedeni ve arkasındaki kişi hakkındaki belirsizlik halen sürüyor. Tayland polisi güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkan şüphelinin "yabancı" olduğunu düşünüyor. Ancak ülkedeki cunta yönetimi, saldırının uluslararası terör örgütleriyle bağlantılı olmadığını belirtiyor.

Polis sözcüsü Prawut Thawornsiri, başına 85 bin dolar ödül konan saldırganın ülkeyi terk etmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!