Tayland’da çocuklar canlı kalkan

Güncelleme Tarihi:

Tayland’da çocuklar canlı kalkan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 00:00

Başkent Bangkok’ta lastik ve bambulardan 1600 metre uzunluğunda bir barikat kurup ‘kurtarılmış bölgeye’ kapanan muhalif göstericiler, güvenlik güçlerini olası bir müdahaleden caydırmak için çocuklarını canlı kalkan yapmaya başladı.

Haberin Devamı

BANGKOK'TA GERGİN BEKLEYİŞ

KATLİAM KORKUSU / WEB TV

TARİHİNİN en büyük politik çatışmasını yaşayan Tayland’da hükümet karşıtı protesto eylemleri düzenleyen ve “kırmızı gömlekliler” olarak adlandırılan göstericilerin “askeri lideri” konumundaki General Hattiya Savasdipol (58) dün ölünce gerginlik daha da arttı.

Başkent Bangkok’ta 1600 metre uzunluğunda lastik ve bambulardan barikat kuran muhalifler, kendilerini kamp alanından çıkartmak isteyen askerlere karşı çocukları kalkan olarak kullanmaya başladı. Muhalifler, Tayland ordusunda görevli bir askerken hükümete karşıtı hareket içinde yer alan Hattiya’nın ordudan bir keskin nişancı tarafından başından vurulduğunu iddia ediyor. Daha çok “Seh Daeng” (Kızıl Komutan) ismiyle tanınan Hattiya, 13 Mayıs’ta düzenlenen saldırıda başından yaralanmış, ardından çatışmalar şiddetlenmişti.

“Diyalog mümkün”

Tayland hükümeti, protestocuların saldırılarına son vermeleri durumunda diyoloğun mümkün olabileceğini bildirdi. Muhalif Kırmızı Gömlekliler de, ateşkesin sağlanması ve askerlerin çekilmesi durumunda hükümetle müzakerelere hazır olduklarını söyledi. Bu arada, Tayland hükümeti ülkedeki olağanüstü hali genişletti, Birleşmiş Milletler arabulucuğunda müzakere teklifini ise reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!