Tayland 109 Uygur'u denetlemeye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Tayland 109 Uyguru denetlemeye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 10:20

Taylandlı delegeler, Çarşamba günü elleri kelepçeli ve başlarına siyah çuval geçirilmiş şekilde Çin’e gönderilen 109 Uygur'un durumunu kontrol etmeye gidecek.

Haberin Devamı

Tayland Ulusal Güvenlik Konseyi genel sekreteri Anusit Kunakorn önderliğindeki Taylandlı delegeler üç gün boyunca her bir Uygur'un ne durumda olduğunu kontrol edip verilen sözlere uygun şartlar oluşturulup oluşturulmadığı denetleyecek. Ayrıca Beijing’den mevcut durumu tüm dünyaya açıklamaları istenecek.

Genel sekreter yaptığı açıklamada Uygurların acele bir şekilde Türkiye’ye yada Çin’e yollanmadıklarını ve bir yılı aşkın bir süre gözaltı kamplarında tutulup uluslararası hukuk ve mevcut durumun değerlendirildiğinin altını çizdi.

Tayland 109 Uyguru denetlemeye gidiyor
TAYLAND UYGURLAR İÇİN KARAR VERDİ

Çin’in devlet kanalında yayınlanan Uygur vatandaşlarının elleri kelepçeli ve başlarına siyah çuval geçirilmiş şekilde Çin’e geri götürüldükleri görüntüler tepki çekmeye devam ederken, Taylandlı yetkililerden dün yeni açıklama geldi.

Haberin Devamı

Tayland 109 Uyguru denetlemeye gidiyor

Tayland hükümet sözcü vekili Sansern Kaewkamnerd, dün yaptığı açıklamada ülkede bekletilen 60’a yakın Uygur için yapılan kimlik tespitinin ardından ülkelerinde herhangi bir terör suçu kaydı olup olmadığına bakılacağını ve herhangi bir sabit suçu bulunmayan Uygurların Çin ya da Türkiye seçeneklerinden istediklerine gidebileceklerini vurgulamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!