Tarihin en sıcak 10 yılı

Güncelleme Tarihi:

Tarihin en sıcak 10 yılı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 17:03

Dünya Meteorolji Örgütü, son 10 yılın muhtemelen dünya tarihinin en sıcak 10 yılı olduğunu açıklarken, 2009'un da tarihin en sıcak beşinci yılı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Dünya Meteorolji Örgütü Genel Sekreteri Michel Jarraud, son 10 yılın muhtemelen dünya tarihinin en sıcak 10 yılı olduÄŸunu söyledi.   Â

Jarraud, Danimarka'nın Kopenhag kentinde 192 ülkenin katıldığı Küresel İklim Toplantısının ikinci gününde yaptığı konuşmada, 1850 yılından bu yana tutulan kayıtlara göre, son 10 yılın muhtemelen tarihteki en sıcak 10 yıl olduğunu ve 2009'un başta Afrika'nın bazı kesimleriyle Orta Asya'da olmak üzere dünyadaki en sıcak 5. yıl olacağını bildirdi.

Kopenhag'da 15 bin delegenin katılımıyla dün başlayan ve iki hafta boyunca müzakerelerin yapılacağı toplantı, 18 Aralığa kadar sürecek, devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirveyle sona erecek.

Toplantının ikinci gününde delegelerin, "metriklerin" ve "gaz envantörlerinin" teknik ayrıntılarını ele aldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bu arada Tibet'ten bir heyet, dünyanın "üçüncü kutbu"nun küresel ısınma ve Çin'in çevre politikalarından etkilenmesini vurgulamak için Küresel İklim Toplantısına katıldı.

Tibetli Kadınlar Örgütünden Tenzin Dhardon Sharling, sadece Tibetliler için değil, Çin ve dünyanın geri kalanı için de hayati olan bu rakımdaki narin ekosistemi korumak için Tibetlilerin geleneksel uygulamalarının en iyi şans olduğunu göstermek istediklerini belirtti.

Resmi olmayan bu heyet, toplantı süresince Tibet'e dikkat çekmek için atölye çalışmaları yapmayı ve konferanslar düzenlemeyi öngörüyor.

Tibet, kuzey ve güney kutuplarının ardından buz şeklinde dünyanın üçüncü tatlı su rezervini oluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!