Tarihin değerlendirilmesini tarihçilere bırakın

Güncelleme Tarihi:

Tarihin değerlendirilmesini tarihçilere bırakın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Birleşmiş Milletler Milenyum zirvesinde yaptığı konuşmasının sonunda, kendisinden önce konuşan Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ın sözlerine de yanıt verdi.
Haberin Devamı

„Sözlerimin sonunda Ermenistan Devlet Başkanı’nın konuşmasına cevap vermek istiyorum“ diyen Cumhurbaşkanı Sezer, „Koçaryan’ın sözlerini büyük esefle not ettim. Tarihin değerlendirilmesinin tarihçilere bırakılması gerekir“ şeklinde konuştu.

KOÇARYAN NE DEMİŞTİ?

Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan, Cumhurbaşkanı Sezer’den kısa süre önce yaptığı konuşmada, „Türkiye’nin sözde Ermeni soykırımını Osmanlılar döneminden bu yana inkar ettiğini“ iddia etmişti.

Koçaryan, Genel Kurul konuşmasında şunları söyledi:

„Türkiye’nin, Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki (sözde) Ermeni soykırımını sürekli inkar etmesi, bizim tarihsel adalet arama azmimizi kamçılamıştır. Geçmişte de bazı ülkeler ve uluslar, benzeri sorunların yükü altında kalmışlardır. Ancak bu ülke ve uluslar, uluslararası toplumun desteği ve uzlaşmacı davranışlarla bu sorunların üstesinden gelmeyi başarmışlardır. Pişmanlık insanı aşağılamaz, aksine kişileri ve ulusları yüceltir. Ben inanıyorum ki, Türkiye ile gerçekleştirilecek yapıcı bir diyalog, iki ülke halkları arasınd, işbirliği ve iyi komşuluk ilişkilerinin yolunu açacaktır.“

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!