Tansiyonu tutmuş

Güncelleme Tarihi:

Tansiyonu tutmuş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2003 01:53

New York'ta 10 kişinin öldüğü feribot kazası, yüksek tansiyon hastası ikinci kaptanın şuurunu kaybetmesi sonucu meydana geldi. Kaptan kazadan sonra intihara kalkıştı.

Günde 70 bin kişinin seyahat ettiği Staten Adası'na yolcu taşıyan 7 feribottan biri olan 6 bin yolcu kapasiteli ‘‘Andrew J. Barberi’’ iskeleye yanaşmak üzereyken aniden süratlendi ve rıhtıma tam yol hızla çarptı. Çarpışmada bazı insanların vücudu ortadan ikiye bölündü, iki kişinin kafası uçtu ve birçok kişinin organları koptu. Ana güvertenin tavanı çöktü ve yaklaşık 1500 yolcu canlarını kurtarmak için dört yana koşturdu. Gemiyi yanaştırmakla görevli ikinci kaptan Richard Jeffrey Smith, kaza yerinden kaçtıktan sonra evinde bileklerini keserek ve saçmalı tüfekle göğsüne iki el ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Birinci kaptan, geminin rotasından çıktığını fark ederek Smith'e seslendiğini ancak ikinci kaptandan hiç tepki gelmediğini söyledi.

İlacımı yutamadım

Yetkililer, ikinci kaptanın alkol veya uyuşturucu almış, uyuyakalmış ya da bir sağlık sorunu olabileceği ihtimalleri üzerinde dururken Smith, kaldırıldığı hastanede polise verdiği ilk ifadede ‘‘Yüksek tansiyon ilacımı yutmamıştım. Bu yüzden şuurumu kaybettim’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!