Taliban'dan ABD'ye "Noel hediyesi"

Güncelleme Tarihi:

Talibandan ABDye Noel hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Afganistan'da Taliban örgütü, yaklaşık altı aydır esir tuttuğu bir ABD’li askerin video görüntülerini yayınladı. Noel kutlamaları sırasında gelen video ABD'yi derinden sarstı.

Haberin Devamı

İŞTE O VİDEO - WEB TV  

 

ABD'Yİ SARSAN GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ  

 

Taliban, 30 Haziran’da esir düşen 23 yaşındaki Bowe Robert Bergdahl isimli askerin yeni görüntülerini yayınladı.

 

Örgüt, Bergdahl karşılığında ABD’ye ait gözaltı kamplarında tutulan Taliban militanlarının serbest bırakılmasını talep ettiklerini açıkladı.    

 

Hangi tarihte kayda alındığı bilinmeyen videoda, üzerinde Amerikan üniforması, güneş gözlüğü ve miğferiyle görülen Bergdahl, rütbesi, doğum tarihi-yeri ve ailesi hakkında bilgi veriyor.

 

Haberin Devamı

Hava indirme birliği piyade askerinin ayrıca, ” Bunu söylemeye korkuyorum ama bu savaş parmaklarımızdan kayıyor ve Amerikan halkı ayağa kalkmaz ve bu saçmalığı durdurmazsa yeni Vietnam’ımız olacak” demesi dikkat çekiyor.

 

Taliban, 2001’de başlayan Afganistan savaşından bu yana esir alınan ilk ABD’li asker olan Bergdahl’ın Temmuz ayında da bir videosunu yayınlamıştı.

 

Taliban sözcüsü Yusuf Ahmedi, ikinci bir video yayınlamalarındaki amacın tüm dünyaya örgütün sekiz yıldan fazla süredir devam eden savaşı kazandığını göstermek olduğunu söyledi.

 

Ahmedi, Bergdahl’ın hiçbir şekilde işkence görmediğini de sözlerine eklerken, videoda ABD kamplarında esir tutulan Taliban üyelerine yapılan işkence görüntülerine de yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!