Taliban rejiminin son vahşeti 10 yaşındaki çocuğu cellat yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Taliban rejiminin son vahşeti 10 yaşındaki çocuğu cellat yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

AFGANİSTAN'da iktidarda bulunan Taliban rejiminin insanlık dışı uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre Kandahar kentinde dün halk önünde gerçekleştirilen infazda 10 yaşındaki bir çocuk cellat olarak kullanıldı. Stadyumda toplanan binlerce kişi de idamı seyretti.

10 yaşındaki çocuk, şeriat yasası gereği babası Halit Dad'ın katili Muhammed Haşim'i kendi elleriyle öldürdü. Ailede daha büyük erkek olmadığı için cellat rolünü üstlenmek zorunda kalan küçük çocuk babasının katilini Kaleşnikof'la kurşuna dizerek idam ederken bir Taliban askeri de kendisine yardımcı oldu. AFP muhabirinin izlediği infaz sırasında çocuk, idam mahkümunun ensesine ve başına üç kurşun sıktı.

İBRET OLSUN

Ajansın haberine göre bu idamdan önce de bir otoyol soyguncusunun el ve ayakları kesildi. Futbol sahasına gelen siyah giysili iki cerrah Davud Şah adlı soyguncunun sağ eliyle sol ayağını kesti.

İdam, el ve ayak kesme cezalarının infazları yerine getirilirken yaşlı bir din adamı, tamamı erkeklerden oluşan seyircilere megafonla hitap ederek sürekli ihtarlarda bulundu. İnfazların herkese ibret olması gerektiğini belirten din adamı, ‘‘Ne mutlu size ki, İslami bir hükümet tarafından yönetiliyorsunuz. Gördüklerinizden ders alın’’ diye seslendi.

1979-1989 yılları arasındaki Sovyet işgali sırasında büyük ölçüde tahrip olan Kandahar kenti, Taliban rejiminin merkez üssü konumunda olduğu için idam cezaları çoğunlukla bu kentte gerçekleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!