Taliban lideriyle ilgili şok iddia

Güncelleme Tarihi:

Taliban lideriyle ilgili şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2009 09:42

Pakistan'da ABD'nin geçen haftaki bombardımanında öldürüldüğü sanılan Taliban lideri Beytullah Mesud'un füze saldırısı sırasında bir evin çatısında masaj yaptırdığı ileri sürüldü.

CNN televizyonunun üst düzey Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberde, Mesud'un haftalardır ABD'ye ait 9 insansız uçak tarafından izlendiği ve Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) ABD Başkanı Barack Obama'dan Mesud'un vurulması yönünde emir aldığı belirtildi.

CNN'e göre, geçen çarşamba günü Mesud'un kayınpederinin Pakistan'daki evinin çatısına bir erkek çıktı ve fiziksel olarak Mesud'a benzeyen bu kişinin bacaklarına bir kadın masaj yapmaya başladı. CIA, Mesud'un şeker hastası olduğunu ve bacaklarının sık sık ağrıdığını biliyordu.

Pakistan'da o gün havanın çok sıcak olduğunu ve Mesud'un bu yüzden evin çatısına çıktığı belirtilen CNN'in haberinde, "Bu yüzden CIA müdahale etmeye karar verdi ve CIA ajanları Mesud'u öldürdü" denildi.

Haberde, Amerikan istihbarat servislerinin, Obama'ya Mesud'un kesin olarak öldürüldüğü bilgisini verdiği de kaydedildi. ABD ve Pakistan, ellerinde Mesud'un geçen hafta CIA tarafından düzenlenen füze saldırısında öldürüldüğü yönünde kuvvetli kanıtlar olduğunu açıklamış, Taliban liderleri Mesud'un öldürüldüğü iddialarını yalanlamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!