Taliban lideri Mesud öldü mü muamması

Güncelleme Tarihi:

Taliban lideri Mesud öldü mü muamması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 10:06

Pakistan'daki Taliban lideri Beytullah Mesud'un önceki gün düzenlenen füze saldırısında ölüp ölmediği hala kesinlik kazanmadı.

Mesud yandaşları, liderin saldırı sırasında vurulan evde bulunmadığını ve hayatta olduğunu söylerken, Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Melik'in ardından bir Amerikalı yetkili de Pakistan'daki Taliban'ın lideri Beytullah Mesud'un öldürülmüş olabileceğini belirtti.

Adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkili, Washington'daki açıklamasında, “Mesud'un ölmüş olduğunu düşünmek için birçok neden var, ama şu anda tam olarak kesinleştiremiyoruz” ifadesini kullandı.

Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Melik, dünkü açıklamasında Beytullah Mesud'un, eşi ve korumasının öldüğü dünkü füze saldırısında kendisinin de ölmüş olmasının güçlü bir olasılık olduğunu, füze saldırısında Mesud'un öldüğü konusunda kimi bilgiler bulunduğunu, ancak bunu doğrulayacak kanıta sahip olmadıklarını belirtmişti.

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki Güney Veziristan bölgesinde önceki gün insansız ABD uçağıyla düzenlenen hava saldırısında Mesud'un eşi ölmüştü. Taliban liderinin bir akrabası, Mesud'un sağ olduğunu ve vurulan evde bulunmadığını açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!