Tahran’dan Riyad’a askeri yıkım tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Tahran’dan Riyad’a askeri yıkım tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 23:21

Suudi Arabistan Prensi Selman’ın İran’ı hedef alan sözlerine Tahran’dan sert yanıt geldi. İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan, “düşüncesiz bir harekette bulundukları takdirde kutsal şehirleri hariç tüm krallıkları İran ordusu tarafından yok edilecek” dedi.

Haberin Devamı

İRAN ile Suudi Arabistan arasında ipler yeniden gerildi. Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman’ın, ülkesi hakkındaki açıklamalarına tepki gösteren İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan, “Suudiler düşüncesizce bir harekette bulunurlarsa, Mekke ve Medine hariç tüm krallıkları İran ordusu tarafından yok edilecek” tehdidinde bulundu.

EL MANAR TV’YE KONUŞTU

Dehgan, Lübnan merkezli Arapça yayın yapan ve bu ülkede üslü Şii Hizbullah örgütünün televizyon kanalı olarak bilinen El Manar TV’ye demeç verdi. Dehgan, Suudi Arabistan yetkililerini “düşüncesizce” bir adım atma konusunda uyardıklarını söyledi. Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman, geçen hafta devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, İran’ın aşırılık yanlısı bir ideolojiye sahip olduğunu belirterek, “Biz, İran rejimi için birincil bir hedefiz. Savaşın Suudi Arabistan’a ulaşmasını beklemeden İran’ın sınırları içerisinde gerçekleşmesi için çalışacağız” ifadelerini kullanmıştı. Kral’ın oğlu olan Prens Muhammed, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki müdahalesinin mimarı olarak biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!