Suudilerden yarım itiraf

Güncelleme Tarihi:

Suudilerden yarım itiraf
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 08:30

Suudi savcılığının iddiasına göre Cemal Kaşıkçı’yı ülkeye dönmeye ikna etme sırasında boğuşma ve fazla doz ilaç öldürdü. Ekibi eski istihbarat başkan yardımcısı oluşturdu. Savcılık, Prens’in olayla ilgisi olmadığını savunurken danışmanına yurtdışına çıkış yasağı getirdi. Cesedin yeri ise yine açıklanmadı.

Haberin Devamı

SUUDİ Arabistan Başsavcılığı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak beş kişinin idamının istendiğini açıkladı. Başsavcı Sözcüsü Şelan eş-Şelan, başkent Riyad’da düzenlediği basın toplantısında, “Kaşıkçı’nın cesedi, konsoloslukta parçalanarak dışarı çıkarıldı” dedi. Açıklamada Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın cinayetle ilgisinin olmadığı savunuldu. Suudi Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Kaşıkçı’nın ölümünde boğuşma ve öldürücü dozda ilaç verilmesinin etkili olduğu belirtildi.

BEŞ KİŞİYE İDAM İSTENDİ

Kaşıkçı’nın cesedinin parçalara ayrıldığı ve konsolosluktan bu şekilde çıkarıldığı kaydedildi. Kaşıkçı’nın, ülkeye dönmesi için gösterilen çabanın başarısız olmasının sonucu öldürüldüğü öne sürüldü. Kaşıkçı’nın ülkeye dönmesi için ekip kurma emrinin eski İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el-Asiri, öldürme emrinin ise ekibin başkanı tarafından verildiğini söyleyen Şelan, “Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayında beş kişinin idamı istendi” dedi.

Haberin Devamı

KAHTANİ’YE YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Bu kişilerin Kaşıkçı cinayetinin emrini vermek ve cinayeti işlemek gibi suçlardan cezalandırıldığı belirtildi. Şelan ayrıca Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 21 şüpheliden 11’ine suç isnat edilerek dava dosyasının mahkemeye gönderildiğini kaydetti. Kaşıkçı’nın cesedini teslim alan yerel işbirlikçinin yaklaşık görüntüsüne ulaşıldığını kaydeden Şelan, Suudi gazetecinin öldürülmesi olayında suçlananlardan birinin, konsolosluktaki kameraları bozduğunu dile getirdi. Şelan, görevden alınan eski Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud el Kahtani hakkında ise soruşturma başlatıldığını ve yurtdışına çıkma yasağı getirildiğini aktardı. Bazı Suudi kaynaklar, Kahtani’nin, danışmanlığını yaptığı Veliaht Prens Selman’ın kara kutusu olduğunu öne sürüyordu. 

BAKMADAN GEÇME!