Suudiler, İsrail ile diplomatik ilişkiye hazır

Güncelleme Tarihi:

Suudiler, İsrail ile diplomatik ilişkiye hazır
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2005 01:57

İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, Suudi Arabistan’ın, İsrail ile diplomatik ilişki kurmaya hazır olduğunu söyledi.

İsrail gazetesi Haaretz’in haberine göre, Moratinos, Suudi Arabistan’ın bu girişimini İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom’a iletti. Gazete, Moratinos’un açıklamalarının, Ürdün Kralı Abdullah’ın son haftalarda Suudi yetkililerle yaptığı görüşmelerle bağlantılı olduğunu yazdı. Kral Abdullah, İsrail’le diplomatik ilişkiler kurulmasını ve Filistinli mültecilere ilişkin daha ılımlı bir politika izlenmesini öngören bir girişimi kabul etmesi için Suudi yetkilileri ikna etmeye çalışıyor.

Mısır’ın başkenti Kahire yakınlarında görüşmelere başlayan Filistinli gruplar, İsrail’in olumlu tavır sergilemesi karşılığında, ‘ucu açık bir süre için’ sükuneti sürdürmeye karar verdiklerini açıkladılar.

Filistinli gruplar, İsrail’in her türlü saldırıya son vermesi ve tutukluları serbest bırakması karşılığında sükuneti sürdüreceklerini bildirdiler.

Protesto namazı

İsrail’in Batı Şeria’daki tartışmalı güvenlik duvarı inşaatını protesto eden Filistinliler, buldozerlerin çalıştığı alanda namaz kıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!