Suudi Prens'ten Kral Abdullah'a reform uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Suudi Prensten Kral Abdullaha reform uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 17:30

Suudi Prens Talal bin Abdülaziz, Mısır ve Tunus'takine benzer bir sonla karşılaşılmaması için Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Kral Abdullah'ın, baba bir, anne ayrı kardeşi olan Prens Talal, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye yaptığı yorumda, Arap ülkelerinde başlayan huzursuzluğun, Kral Abdullah'ın reformlara hız vermemesi durumunda Suudi Arabistan için tehlikeli olabileceğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın protesto gösterilerinden kaçınmak için adımlar atması için henüz çok geç olmadığını belirten Prens Talal, Kral Abdullah'ın ülkeye köklü değişiklikler getirebilecek tek kişi olduğunun altını çizdi.

Başta Tunus ve Mısır olmak üzere, bazı Arap ülkelerinde halkın yönetimlere karşı ayaklanmasının ardından, bazı ılımlı din adamlarının yaptığı çağrıyla, tüm yönetim yetkisinin kraliyet ailesinin elinde bulunduğu Suudi Arabistan'da, ilk kez bir siyasi partinin kurulmasına izin verilmişti.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'da reformlara gidilmesi yönünde yaptığı çağrılarla daha önce de adından söz ettiren Prens Talal, yönetime başkaldırı planları yaptığı yönünde çıkan haberlerin ardından 1960'lı yıllarda, kısa bir süre için sürgüne gönderilmişti.

Suudi yönetiminde herhangi bir görevi bulunmayan Prens Talal, Suudi kraliyet ailesi içinde bir yabancı olarak değerlendiriliyor.

KRAL ABDULLAH DÖNÜYOR

Öte yandan ABD'de geçirdiği bel fıtığı ameliyatlarından sonra Fas'ta dinlenmeye çekilen Suudi Kralı Abdullah'ın ülkesine döneceği bildirildi.

Arabnews gazetesinin haberine göre Kral Abdullah'ın dönüşü için yapılan hazırlıklar çerçevesinde başkent Riyad'ta caddelere, “Hoşgeldin kralımız, kalbimizdesin, yeniden seni aramızda görmekten mutluyuz” yazan pankartlar asıldı.

Kral Abdullah'ın ülkesine kesin olarak ne zaman döneceği konusunda bir açıklama yapılmadı, ancak gazete kralın bu hafta içinde ülkesine dönebileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!