Suudi Arabistan'da camiye intihar saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistanda camiye intihar saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 21:36

Suudi Arabistan'ın Necran kentinde bir camiye yönelik intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığı sözcüsünden aktardığı bilgiye göre, Necran'ın Ed-Dahza Mahallesi'nde akşam namazından sonra cemaatin çıkışı sırasında düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Saldırıyı terör örgütü IŞİD tarafından üstlenildiği bildirildi.

Terör örgütü IŞİD mensubu olduğu belirtilen bir kişi, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, Ebu İshak el-Hicazi isimli intihar eylemcisinin Necran'ın Ed-Dahza Mahallesi'ndeki camide, üzerindeki bombayı patlattığını ifade etti. Örgüt militanı, olayda bir kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Necran kentinde camiyi hedef alan intihar saldırısında bir kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını açıklamıştı. Bakanlık, intihar eylemcisinin kimliğine ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Suudi Arabistan'da daha önce de camilere yönelik intihar saldırıları düzenlenmiş, çok sayıda kişinin öldüğü saldırıları terör örgütü IŞİD üstlenmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!