Suriyeliler'de savaş paniği

Güncelleme Tarihi:

Suriyelilerde savaş paniği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de yaşayan Suriyeli Amerikalılar, Suriye'de halkın panik içinde olduğunu, yakınları ile yaptıkları telefon konuşmalarında, Türkiye - Suriye gerginliğine ilişkin herhangi bir bilgi alamadıklarını, Suriye'de yaşayanların telefonlarının dinlendiğine inandıklarını belirttiler.

A.G adındaki bir Suriyeli, ‘‘Telefonda Türkiye ile ilgili durumu sorduğumda, karşı taraftan lütfen konuyu değiştir cevabı geliyor. Telefonların dinlendiğinden korkuyorlar. Son günlerde Suriye'den gelenlerin getirdikleri haberlere göre, halk bir savaş paniği içinde ve savaş sırasında insanlar Lübnan taraflarına gitmek için hazırlık yapıyorlarmış.’’ diye konuştu.

Suriye'de halkın çoğunluğunun, gerginliğin boyutunu ve nedenini bilmediğine işaret eden Suriyeli kökenli Amerikalılar, geçen Salı günü Şam'da yapılan bir anma töreninde konuşan Baas partisi Bölge sekreteri Dr.Süleyman Kaddah'ın, konuşmasında sadece Türk - İsrail işbirliğine değindiğini ve İsrail'i, Türkiye ile işbirliği yaparak Arap dünyasındaki barışı engellemekle suçladığını söylediğini bildiklerini söylediler.

Aynı kaynaklar, anma töreninde yapılan uzun konuşmada, Türkiye'nin Suriye ile yaşadığı gerginliğe neden olarak Türk - İsrail işbirliğinin gösterildiğini belirttiler.

Sınırda kurt köpekli önlem

Türkiye-Suriye sınırındaki sızma ve sabotajlara karşı alınan önlemler çerçevesinde askerler, özel eğitilmiş kurt köpekleri eşliğinde gece-gündüz devriye görevi yapıyor. Hatay'dan Cizre'ye kadar uzanan 618 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırının kritik noktalarındaki askeri birlikler özel eğitilmiş yaklaşık 100 kurt köpeğiyle birlikte sürekli olarak bölgeyi tarıyor. Askerler dışındaki insanlara karşı duyarlı yetiştirilen köpekler, özellikle sınırdan sızmalara ve olası sabotaj girişimlerini önlemek amacıyla kullanılıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!