Suriyeli muhalifler Astana'dan çekildi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli muhalifler Astanadan çekildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 13:26

AFP'nin haberine göre, daha önce Astana görüşmelerine katılacağı açıklanan Suriyeli muhalifler, Beşar Esad rejiminin ateşkes ihlallerine devam etmesini gerekçe göstererek Astana'daki görüşmeleri askıya aldı.

Haberin Devamı

Muhaliflerle birlikte Astana'daki bütün temsilcilerin bu sabah Kazakistan'ın başkenti Astana'ya görüşmeler için geldiği açıklanmıştı. Suriyeli muhalifler, bugün başlayan görüşmelere katılmayacaklarını açıkladı. AFP'ye konuşan muhalefete yakın kaynaklar, muhaliflerin Suriye'de sivillere yönelik hava saldırıları durana kadar Astana görüşmelerini askıya alma kararı aldığını açıkladı. 

Siyasi muhalefet sözcüsü Ahmad Ramadan, "Delegasyon,(hükümet) bombardımanlarının durdurulmasına sonuna kadarbağlılık gösterilmesi için bir muhtıra vermesinin ardındangörüşmelere katılımını askıya aldı" dedi.

Astana'da Rixos Otel'de başlayan Suriye konulu toplantıların 4. turunda, görüşmelere katılan askeri muhalefet heyeti, önerilerini içeren bir belgeyi taraflara iletmesinin ardından otelden ayrıldı. Çatışmaların sonlandırılmasını görüşmek üzere geldikleri Astana'da toplantı sırasında dahi hava saldırıları düzenlendiğine dikkati çeken kaynaklar, Rusya'yı iyi niyetli olmamakla eleştirdi. İki gün sürcek şekilde planlanan Astana görüşmelerinde Türk heyetine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal, Rus heyetine Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, İran heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, Suriye askeri muhalefetine Muhammed Alluş başkanlık ediyor. Beşşar Esed rejimi ise Beşar Caferi tarafından temsil ediyor.     

Haberin Devamı

KAZAKİSTAN YALANLADI

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Suriye muhalefet heyetinin Astana'da bugün başlayan Suriye barış görüşmelerinden çekilmediğine dair haberleri yalanladı.
bakanlık Asya ve Afrika Dairesi Başkanı Aidarbek Tumatov, "Muhalefet heyeti, görüşmeleri tamamlandığı için sadece binadan ayrıldılar. Her şey aynı şekilde devam ediyor. Muhalefetin yarın da görüşmelere katılacağını umuyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!